Nyt puhuu äiti, jonka lasta raahattiin pitkin asfalttia Luumäellä – välikohtauksesta kuvattu video järkytti: "Ei voi ymmärtää"

Viime viikon torstaina Luumäen Taavetin päiväkodissa sattui tapaus, jossa työntekijän epäillään raahanneen lasta maata pitkin useita metrejä. Lapsen äiti järkyttyi kuullessaan tapauksesta ja hän on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Viime marraskuussa uutisoimme Vantaalla sattuneesta vastaavanlaisesta tilanteesta. Katso video tapauksesta:

Hoitotäti tönii lapsia liikenteessä 1:22

Kadulla raahatun lapsen äiti kertoo nähneensä silminnäkijävideon tapahtuneesta ensimmäisen kerran seuraavana iltana tapahtumien jälkeen. 

– Lapset viedään päiväkotiin hoitoon turvallisille aikuisille ja me vanhemmat luotamme, että lapsesta pidetään huolta. Ihmettelen, että mikä saa jonkun tekemään tällaista pienelle lapselle.

– Ei voi ymmärtää, että tällaista tapahtuu omalle lapselle, äiti pohtii.

"Päätös oli virheellinen"

19 lapsen ja kolmen aikuisen päiväkotiryhmä oli palaamassa päiväkotiin kirjastoretkeltä, kun vakava tilanne sai alkunsa.

Luumäen kunnan sivistystoimenjohtaja Kai Könönen kommentoi aiemmin MTV Uutisille, että työntekijä teki virheellisen päätöksen tarttuessaan lasta ulkoilupuvun hihasta ja vetäen tätä maata pitkin toistakymmentä metriä eteenpäin.

Könösen mukaan tilanteeseen vaikutti auto, joka oli lähestymässä päiväkotiryhmää. 

Äiti on tehnyt rikosilmoituksen

Myös MTV Uutiset on nähnyt kyseisen silminnäkijävideon. Videolla nähdään, kun aikuinen raahaa maassa makaavaa lasta hihasta repien useita metrejä asfaltilla Taavetin K-Marketin edustalla.

Lapsen äiti kertoo saaneensa myös valokuvan tilanteesta, joka oli otettu ennen sitä paikkaa, missä video oli kuvattu. Tämän takia hän epäilee, että lasta on saatettu raahata maassa jopa paljon enemmän kuin muutamia metrejä.

– Lasta vedetään niskasta ja puvusta raahataan niin, että hänellä ei jalat meinaa yltää maahan, toteaa äiti. 

Äiti kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen. Kaakkois-Suomen poliisi vahvistaa asian MTV Uutisille.

Työntekijä ei palaa päiväkotiin

Lapsi on ollut tapahtuman jälkeen päiväkodissa ja äidin kertoman mukaan hän voi tapahtumiin nähden hyvin.

– Päiväkodissa on muuten ihania ihmisiä. Päiväkodin johtaja ja sivistystoimenjohtaja olivat minuun heti lauantaina yhteydessä ja pahoittelivat tilannetta.

Päiväkodinjohtaja Outi Kiviranta kertoo MTV Uutisille, että Luumäen kunta on reagoinut tilanteeseen hyvin vakavasti.

– Tämä kyseinen työntekijä ei ole enää meillä töissä. Hän ei palaa päiväkotiin töihin, toteaa Kiviranta.  

Lue myös:

    Uusimmat