Mainos

Lastenhoitajalla paloi pinna, sivullinen julkaisi videon rajusta tilanteesta: Tällainen on retuutuskohussa oleva Touhula-päiväkotiketju – kymmenien miljoonien liikevaihto, ongelmista uutisoitu aiemminkin

1:27
Silminnäkijän kuvaamalla videolla Touhulan työntekijä retuuttaa pieniä lapsia. MTV Uutiset Live kertoi tapauksesta.

Yksityisen päiväkotiketju Touhulan työntekijä retuutti lapsia eilen julkaistulla videolla. Touhula on suuri ketju, johon kuuluu noin 180 päiväkotia. Yritystä koskevista ongelmista uutisoitiin varhain tänä vuonna.

Eilen Vantaalla sijaitsevassa Touhula-päiväkodissa työskennelleellä henkilöllä paloi pinna, ja hän huusi tarhassa olleille lapsille ja retuutti näitä. Välikohtaus paljastui sivullisen kuvaamalta videolta.

180 päiväkotia ja 3 000 työntekijää

Touhula on yksityisten päiväkotien saralla suuri toimija.

Touhulalla on yrityksen verkkosivujen mukaan päiväkoteja eri puolella Suomea noin 180. Yrityksen mukaan se työllistää lähes 3 000 henkilöä, jotka ovat tekstin mukaan varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Yritys kertoo avaavansa vielä viisi uutta päiväkotia ensi vuoden tammikuussa.

Ongelmista uutisointiin alkuvuonna

Touhula-konserniin liittyviä ongelmia nousi esiin mediassa alkuvuodesta.

Muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoi helmikuussa, että Touhula on yksi niistä yksityisistä päiväkotiyrityksistä, joista tulee tietoon eniten ongelmia.

Ylen mukaan kymmenissä Touhula-ketjun päiväkodeissa huolestuttiin hoitajien alimitoituksista. Jutussa esiintynyt hoitaja kertoi, että hoitaja on voinut joutua olemaan yksin jopa 18 lapsen kanssa. Hoitajilla on teetetty myös siivousta ja ruuanlaittoa.

Aluehallintoviraston Iltalehdelle antamien tietojen mukaan vuosina 2017–2018 yksityisiä päiväkoteja koskevia valvonta-asioita ja kanteluita oli pantu vireille kaikkiaan 36 kappaletta. Näistä 13 kappaletta, eli yli kolmannes koski Touhula-päiväkoteja.

Kymmenien miljoonien liikevaihto

Viime vuonna Touhula Varhaiskasvatus Oy:n liikevaihto oli yli 68 miljoonaa euroa. Liiketulosta konserni teki liki 2,5 miljoonaa euroa. Tiedot ovat vuoden 2018 joulukuulta.

Yritys on perustettu vuonna 2010 ja sen kotipaikkana toimii Oulu.

"Turvallisuus etusijalla"

Touhulan verkkosivuilla kerrotaan, että sen toiminnassa lapsen turvallisuus on aina etusijalla.

Sivujen mukaan päiväkotien pedagogiikassa ja pienryhmätoiminnassa panostetaan kohtaamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteishenkeen. Päiväkodeissa korostetaan avointa yhteistyötä perheiden ja työntekijöiden kesken.

Touhula kertoo painottavansa ympäristökasvatusta ja luonnonvarojen vastuullista käyttöä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja