Yksinkertaiset vinkit, jotka suojaavat kotiasi murtovarkaudelta

Mökille ja lomamatkoille rynnistävät jättävät kesäisin kotinsa oman onnensa nojaan pitkäkyntisten mieliksi. Ennen kuin lähdet viikonloppua viettämään tai pidemmälle reissulle, varmista, että olet ottanut huomioon alta löytyvät helpot ja käytännölliset neuvot turvattuun kotiin.

1. Tiedätkö varmasti missä kaikki kotisi avaimet ovat? Vakuutusyhtiö Ifin mukaan suuri osa kotimurroista tehdään asunnon omilla avaimilla, jotka ovat saattaneet kadota tai ne on varastettu.

2. Oletko huoltanut lukot? Lukot ovat käyttöesineitä ja kaipaavat huoltoa. Pelkkä öljyäminen ei aina riitä.

3. Turvalukon murtaminen on äänekästä puuhaa. Turvalukko vaikeuttaa murtautumista, koska murtomies joutuu käyttämään äänekkäitä työvälineitä työssään. Ääni kerää parhaassa tapauksessa huomiota, joka häätää murtomiehen pois kotisi kimpusta.

4. Paraskaan lukko ei auta, jos avaimia säilytetään huolimattomasti. Älä jätä avaimia perinteisiin paikkoihin, kuten maton tai kukkapurkin alle.

5. Suojaa asunnon kaikki ovat ja ikkunat maanrajassa. Pääoven lisäksi muista myös muista paikkoja, joista saatetaan murtautua sisälle.

6. Ajasta ääntä, vilkuta valoja. Ajasta valaistus tai vaikka radio toimimaan tiettyinä aikoina. Näin annat vaikutelman asutusta kodista. LED-valaisimet eivät tuota juurikaan lämpöä, joten ne ovat paloturvallisia ja kuluttavat vähän sähköä. Sähkölaitteita voi nykyään hallita älypuhelimella vaikka maailmalta.

7. Säilytä arvoesineitä piilossa. Älä anna arvoesineiden näkyä ikkunoista, jotta ne eivät houkuttelisi murtovarkaita. Piilota ne, jotta murtotilanteessa löytäminen olisi vaikeaa.

Myös nämä äärikeinot auttavat sinua pitämään kotisi turvassa:

Postiluukku ovessa helpottaa murtautumista – valitse turvallisempi ovi! Jos saat vaikuttaa valintaan, ota käyttöösi etuovi, jossa ei ole postiluukkua.

Oletko harkinnut koiran hankkimista? Se saattaa pelottaa murtoaikeissa olevat pois.

Lisää vinkkejä turvalliseen kotiin:


Lähteet: If, Guardian, Lähitapiola, Rakentaja.fi

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat