Näin suojaudut murtovarkailta tehokkaasti – lue vinkit!

Murtovarkaiden työ on helpottunut sosiaalisen median myötä, kun lomalle lähtijät hehkuttavat matkaansa esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa. Koti kannattaa pitää myös asutun näköisenä.

Pienetkin asiat vaikuttavat siihen, joutuuko sinun kotisi murron kohteeksi.

Näin suojaudut kotimurroilta:

– Murtovarkaat työskentelevät mieluiten rauhassa ja odottavat, että asunnon omistajat ovat poissa. Pidä siksi koti asutun näköisenä lomallakin. Pyydä naapureita hakemaan postit ja pitämään huolta esimerkiksi pihan istutuksista lomamatkan aikana.

– Pohdi, keiden kaikkien on syytä tietää lomamatkastasi. Pääseekö kuka vain lukemaan päivityksiäsi sosiaalisessa mediassa?

– Kenellä on avaimet kotiisi? Jos avaimet katoavat tai et saa asunnon vaihdon yhteydessä haltuusi kaikkia avaimia, sarjoita asunnon lukot uudestaan.

– Tarkista ovien turvallisuus. Jos ovet eivät olet huullettuja, asenna oveen rakorauta. Se estää murtovälineen työntämisen oven karmin ja lukkopesän väliin. Huulletun oven reuna ei ole tasainen vaan se on avautumispuolelta hieman leveämpi.

–Hanki ulkoa lukittava turvalukko. Tällöin murtautuja joutuu käyttämään äänekkäitä työvälineitä päästäkseen asuntoosi. Siksi murtautuja lähtee todennäköisemmin etsimään helpompaa kohdetta.

– Onko asuntosi taka- ja sivuovet sekä ikkunat lukittu kunnolla?

–Yksi tapa varautua murtoihin on hankkia murtohälytin. Jos hankit hälyttimen, joka ilmoittaa tunkeutujista hälytyskeskukseen, If myöntää kotivakuutuksen murto- ja varkausosasta 40 prosentin alennuksen.

Lue myös:

Lähde: If

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja