Yksinäisyys vesitti NHL-unelman – suomalaistähti avautuu tavastaan vältellä koti-iltoja: "Oli selvää, että en halua jäädä sinne"

Markus Nurmi palasi Turkuun suurin odotuksin – yksinäisyys murensi NHL-unelman: "Oli selvää, että en halua jäädä sinne" 4:52
Markus Nurmi palasi Turkuun suurin odotuksin – yksinäisyys murensi NHL-unelman: "Oli selvää, että en halua jäädä sinne".

Markus Nurmi oli yksi kevään 2022 väriläiskistä SM-liigassa. TPS:n paidassa pudotuspelien pistepörssin voittanut hyökkääjä lähti finaalitappion jälkeen Pohjois-Amerikkaan, mutta paikka NHL:ssä jäi ainakin toistaiseksi valtaamatta.

Nurmi palasi yhden kauden jälkeen takaisin Suomeen ja Turkuun kolmivuotisella sopimuksella.

– Totta kai hyvällä mielellä takaisin. Vanhat pettymykset sun muut on jätetty taakse ja lähdetään luomaan uusia muistoja.

Nurmi lähti SM-liigasta tähtistatuksella, eikä kausi AHL:n Milwaukee Admiralsissa muuttanut tilannetta. 48 ottelussa tehot 12+12 nakuttaneelta Nurmelta odotetaan Turussa jälleen paljon.

– Odotuksia on aina ja paineita. Olen koittanut jättää niitä vähän syrjään, en mieti mitä muut ajattelee, mietin sitä enemmän, mitä itse haluan ja millainen pelaajaa haluan olla ja auttaa joukkuetta. Tavallaan omiin tavoitteisiin keskityn enemmän.

NHL-unelmaansa Nurmi ei ole haudannut, vaikka viime kausi Pohjois-Amerikassa oli vaikea. Nurmi kertoo suoraan kokemastaan yksinäisyydestä, joka vaikutti myös hänen arkeensa.

Voit katsoa pääkuvan paikalla olevalta videolta, miten Nurmi pyrki välttelemään yksinäisiä koti-iltoja. Samalla videolla MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi ja Pekka Saravo kertovat, miten Nurmi on kasvanut vuoden 2022 finaaliotteluista.

– Aika selvää oli itselleni, että en halua sinne tuon kauden jälkeen jäädä. Haluan alkaa enemmän nauttia. Elämässä on muutakin kuin jääkiekko. Tämä on vain työtä ja vaikka tätä kuinka rakastetaan, täytyy olla muutakin, Nurmi sanoo.

– Haluaisin silti lähteä uudestaan, en sillä tavalla meinaa, mutta tässä kohtaan tein tällaisen päätöksen.

Nurmi on aloittanut kauden vahvasti pelanneen TPS:n joukkueessa kelvollisesti. Seitsemässä pelaamassaan ottelussa laituri on kirjannut tehot 1+5.

Lue myös:

    Uusimmat