Ranta-ahon ja Belórfin huumevyyhti johti etsintöihin Helvetin enkeleiden kerholla: Tennispallojen välistä tehtiin raskauttava löytö – näin jäätävästi liivijengiläinen vastaili poliisille

0:37
Katso videolta kuvat Helvetin enkeleiden tiloihin tehdyn kotietsinnän tuloksista. Videolla on myös kuvia, jotka kertovat Niko Ranta-ahon ja liivijengipomo Jarkko Laakson läheisistä väleistä.

Niko Ranta-ahoa koskeva huumetutkinta johti myös siihen, että Helvetin enkeleiden presidentiksi uskottu Jarkko Laakso päätyi luupin alle.

Poliisi uskoo, että Ranta-aho on yrittänyt toimittaa Laaksolle kymmeniä kiloja hasista ja pari kiloa kokaiinia, mutta poliisi sai aineet takavarikoitua ennen niiden toimittamista.

Lisäksi Ranta-ahon epäillään hankkineen Laaksolle 210 000 eurolla poikkeuksellisen vahvaa kokaiinia vähintään kaksi kiloa.

Helvetin enkeleiden kerhotilat tutkittiin

Poliisi teki viime heinäkuussa kotietsinnän Helvetin enkeleiden kerhotilaan Helsingin Pälkäneentielle, josta löytyikin noin 300 grammaa hyvin vahvaa kokaiinia. Aineet oli piilotettu kerhon niin sanotun pukuhuoneen kaappiin ja keittiön alakaapista löytyneeseen tennispalloputkiloon. Tennispallojen välistä paljastui kaksi noin sadan gramman pussia huumetta.

Poliisi uskoo, että loppuosuus aineista, eli runsaat puolitoista kiloa, olisi päätynyt levitykseen.

Kerhotilasta löydettiin lisäksi 9 mm patruunoita ja jonkin verran dopingaineita. Lisäksi tiloista löytyi muita pieniä määriä jauhemaisia epäiltyjä huumausaineita. Tiloista takavarikoitiin lisäksi Niko Ranta-ahon Harley-Davidson -merkkinen moottoripyörä.

Esitutkinnasta käy ilmi, että Laakson puhelimia oli kuunneltu lähes kuukauden ajan, jonka aikana myös hänen käyttämiään ajoneuvoja seurattiin teknisin keinoin.

Jäikö Helvetin enkeli velkaa liikemies Ranta-aholle?

Helvetin enkelin uskotaan jääneen kokaiinihankinnasta liikemiehelle velkaa yli 200 000 euroa. Ranta-aho on kiistänyt oikeudessa miehen olevan hänelle mitään velkaa tai sotkeutuneensa kokaiinikauppoihin. Laakso on vaiennut esitutkinnassa tyystin.

Laakso ei ole vastannut poliisin kysymyksiin esitutkinnassa. Hän ilmoitti lähes sata kertaa käyttävänsä oikeuttaan olla vastaamatta kuulustelijan kysymyksiin.

Poliisi: Kerro koulutuksestasi ja työkokemuksestasi?

Laakso: Käytän oikeutta olla vastaamatta.

P: Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

L: Käytetään sitä samaa oikeutta.

P: Mitä harrastat?

L: Sama asia.

P: Onko sinulla urheiluharrastuksia?

L: Ollaan vastaamatta.

P: Mitä puhelimia ja liittymiä sinulla on tällä hetkellä käytössäsi?

L: Samoin ollaan vastaamatta.

P: Mitä tuloja sinulla on?

L: Mennään tällä samalla linjalla.

Katiska-lempinimellä kulkevaa vyyhtiä puidaan paraikaa Helsingin käräjäoikeudessa. Ranta-aholle vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta törkeistä huumausainerikoksista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja