Tämä tuhoutunut vessanpytty käynnisti Niko Ranta-ahon ja Janne Tranbergin huumetutkinnan – ”Verijäljet näyttivät siltä, että siellä olisi teurastettu joku”

1:10

Valtavan liikemies Niko Ranta-ahoa ja ex-jengivaikuttaja Janne Tranbergia koskevan huumetutkinnan käynnistänyt tappelu sai alkunsa saniteettitilojen tuhoutumisesta. Selitystä vessanpöntön särkymiseen ei ole saatu, mutta siitä alkaneet erimielisyydet johdattivat poliisin rosvojen kintereille.

Nyt vyyhdissä epäiltynä olevien kannalta epäonniset tapahtumat sattuivat vuonna 2018 jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä. Tapaus lähti purkautumaan, kun hätäkeskus sai ilmoituksen verisenä ja kevyessä vaatetuksessa Katiskatiellä kävelevästä miehestä.

Mies tavattiin useiden sivullisten osoittamalta metsäpolulta ja otettiin kyytiin. Samalla poliisi meni asunnolle, josta miehen oli huomattu poistuneen.

Asunnon pihoilla oli verta, kuten myös keittiön lavuaarissa. Verta oli myös muualla asunnossa. Lisäksi vessanpönttö oli säpäleinä. Juuri tämä vessanpytty vaikuttaa olleen keskeinen syy tapahtumien kululle.

"Kaveri on impulsiivinen"

Uhrin mukaan hän oli tullut asuntoon jatkoille, jonka aikana vessanpönttö oli hajonnut. Mies ei muista, miten tapaturma oli käynyt, mutta seuraukset hän muisti.

– Kato vittu mitä olet tehnyt, kato miten paljon tää tulee maksamaan, vittu mä tapan sut, hän muistelee asuntoa isännöineen pariskunnan huutaneen hänelle.

Uhria olikin hänen mukaansa pahoinpidelty useita kertoja eri erissä, joiden päätteeksi hän oli lähtenyt pois asunnolta sen haltijoiden vaatimuksesta. Hän kertoi myös joutuneensa uhkailluksi.

– Luulin, että se oli kaveri. Meillä oli aikaisemmin ongelmia. Se liittyy siihen, että kaveri on impulsiivinen, yli-impulsiivinen. Käyttää jotain tavaraa, uhri kuvaili poliisikuulusteluissa.

Ei itsekään tiedä, miten pönttö tuhoutui

Hän uskoo, ette juuri muista tapahtumia tarkemmin esimerkiksi vessan rikkoutumisen osalta, selittää hänen illan aikana ottamansa kokaiini.

– Voin hyvin epäillä, että olen kaatunut, mutta millä helvetillä olen saanut sen hajalle, mies pohti poliisin kuulustelussa.

Kämppä kuin henkirikoksen jäljiltä

Poliisi todisti kiinteistöllä karua näkyä. Tehdyistä siivoustöistä huolimatta verta oli ollut paljon, mistä puhuivat myös muut osalliset.

– Vittu jos sä olisit nähnyt tän kämpän tunti sit ni varmaan ajattelisit et täällä on tapettu joku, nainen oli lähettänyt viestin tutulleen.

– Takapihan verijäljet näyttivät siltä, että siellä olisi teurastettu joku, eräs henkilö taas kuvaili kuulusteluissa.

Poliisi uskoo, että uhri on joutunut tapon yrityksen kohteeksi, ja tekoon uskotaan käytetyn veistä. Epäillyt kiistävät syytteet, ja uskovat miehen haavoittuneen rikkoutuneen vessanpytyn vesisäiliön reunoista.

Asiaa puidaan Helsingin käräjäoikeudessa. 

Tutkinnanjohtaja Toni Uusikivi kertoo Rikospaikka-ohjelmassa omin sanoin, miten Katiskatiellä tapahtunut väkivallanteko käynnistä huumevyyhdin tutkinnan.

8:46

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja