Mainos

Yksi Suomen etsityimmistä miehistä päätyi nyt myös Europolin etsityimpien listalle – Cannonballin ex-johtaja on pakoillut viranomaisia noin vuoden

2:08
Janne Tranberg kiisti MTV:n haastattelussa vuonna 2016, että Cannonball MC olisi järjestäytynyt rikollisryhmä.

Cannonball MC -moottoripyöräkerhon johtohahmona tunnettu, mutta sittemmin ryhmästä erotettu Janne "Nacci" Tranberg on noussut Europolin Euroopan etsityimpien rikollisten listalle.

Tranbergista on laadittu eurooppalainen pidätysmääräys syytetoimenpiteitä varten, jotka koskevat 24 törkeää veropetosta ja yhtä törkeää petosta. 

Lisäksi hänestä on laadittu eurooppalainen pidätysmääräys törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja velallisen rekisterimerkintärikoksesta. 

Tranbergin saama tuomio on vuosi ja kymmenen kuukautta vankeutta.

Vuonna 1974 syntynyt Tranberg on saanut aiemmin tuomioita muun muassa talousrikoksista.

Europolin ilmoituksessa 180-senttistä, sinisilmäistä Tranbergiä etsitään kuvan kanssa.

Yksi Suomen etsityimmistä

Cannonball MC erotti jengin johtoon pitkään kuuluneen Tranbergin vuonna 2017. 

Keskusrikospoliisi KRP tiedotti viime kesänä, että Tranberg on yksi Suomen etsityimmistä kahdekasta miehestä.

Joulukuussa Keskusrikospoliisi kertoi yhdistävänsä voimansa Ruotsin ja Tanskan poliisiviranomaisten kanssa etsintäkuulutettujen rikollisten löytämiseksi. 

Poliisien FAST-yksiköiden julkaisemilla listoilla on henkilöitä, joita epäillään törkeistä rikoksista tai heidät on jo tuomittu niistä. Listat on julkaistu Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa yhtäaikaisesti ja henkilöiden epäillään oleskelevan pohjoismaissa.

Suomalaisista rikollisista listalla on Tranbergin lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu Ville Lehmusmetsä sekä taposta ja ampuma-aserikoksesta tuomittu Sammy Mäenpää.

Kaikki listalla olevat suomalaiset on tuomittu rikoksesta ja pakoilevat rangaistusta.

Poliisien FAST-yksiköt ovat osa ENFAST-verkostoa, jonka tehtävänä on aktiivisesti etsiä vakaviin rikoksiin syyllistyneitä tai niistä tuomittuja henkilöitä.

Niin Suomen kuin Ruotsin ja Tanskan etsintäkuuluttamista henkilöistä voi antaa vinkin soittamalla numeroon 050 440 1800 tai sähköpostilla osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi

"Suomen etsityin mies" kiinni tammikussa

MTV Uutiset kertoi tammikuussa, kuinka Suomen etsityimmäksi rikolliseksi nimetty Mike Soldier otettiin kiinni Albanian pääkaupungissa Tiranassa, missä mies pakoili vajaan neljän vuoden vankeustuomiotaan. 

Vuonna 1985 syntyneestä Soldierista oli tehty eurooppalainen pidätysmääräys ja Interpolin kansainvälinen etsintäkuulutus, eli red notice. 

Miestä etsittiin, jotta hänet saataisiin istumaan vajaan neljän vuoden vankeusrangaistustaan. 

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen huhtikuussa 2018 kolmen vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta.

Soldieria epäillään nyt myös uusista rikoksista. Miestä vaadittiin eilen vangittavaksi muun muassa törkeän kiristyksen yrityksestä Helsingin käräjäoikeudessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja