Raskaista rikoksista epäilty Jan, 36, jälleen Euroopan etsityimpien listalle – KRP pyytää vihjeitä suomalaismiehen liikkeistä

Näitä Suomeen kytkeytyviä rikollisia maailmalla etsitään 1:00
Video: Tältä näyttävät kansainvälisesti etsintäkuulutetut rikolliset – monen taustalla raskaita rikosepäilyitä

Keskusrikospoliisi tiedottaa, että vakavista rikoksista epäilty Jan Salminen on jälleen lisätty Europolin etsintäkuuluttamien henkilöiden Most Wanted -listalle.

Jan Johannes Salmisella on haku päällä lukuisten talousrikosten vuoksi. 1985 syntynyt Salminen päätyi jo aiemmin Europolin listalle, koska hän ei koskaan saapunut oikeuteen vastaamaan syytteisiin muun muassa törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. Huhtikuussa 36-vuotta täyttäneellä Salmisella on Suomessa oikeustapauksia vireillä niin käräjä- kuin hovioikeudessakin.

EU-maiden poliisiorganisaatioiden yhteenliittymän eli Europolin Europe's Most Wanted -sivustolla jokaisella valtiolla on niin sanottu ilmoituskiintiö. Esimerkiksi Suomi saa pitää samanaikaisesti esillä kahden henkilön etsintäkuulutusta. Salminen on ollut listalla aiemminkin.

MTV Uutiset on jo aiemmin kertonut, että Turussa asunut Salminen on opiskellut liikunnanohjaajaksi ja ollut opintojensa aikana Malagassa oppisopimuskoulutuksessa. Julkisuudessa olevien tietojen perusteella mies on tullut tunnetuksi thai-nyrkkeilyn saralla sekä ollut mukana käytettyjen autojen ja alkoholin maahantuontibisneksessä.

Ei saapunut paluulennolle

Huhtikuussa 2019 Salminen jäi kiinni Espanjassa. Hänet määrättiin matkustuskieltoon säilössä pitämisen sijaan. Paikalliset viranomaiset tekivät hänestä luovutuspäätöksen Suomeen.

Salminen ei kuitenkaan saapunut sovitulle Suomen paluulennolle määräaikaan mennessä. Keskusrikospoliisi ei ole tietoinen, miksi Espanjan viranomaiset määräsivät henkilön matkustuskieltoon säilössä pitämisen sijaan. Salminen siis pääsi uudestaan pakoon tässä vaiheessa.

KRP kertoi kesällä 2020, että Salmisen epäillään yhä oleilevan Espanjan Aurinkorannikollla.

Europe's Most Wanted -sivuston mukaan Salminen on 178 senttiä pitkä, hänellä on vihreät silmät ja tatuointeja. Keskusrikospoliisi pyytää Salmisen sijainnista tai liikkeistä tietäviä ottamaan yhteyttä numeroon 050 440 1800 tai lähettämään viestiä Most Wanted -sivuston kautta. 

Lue myös:

    Uusimmat