KRP:n jahtaama ex-Cannonball Janne "Nacci" Tranberg kertoi lukeneensa etsintäkuulutuksestaan McDonald'sissa: "Tilasin sen jälkeen vielä frappesin"

8:49

Eilen keskusrikospoliisi KRP tiedotti, että ennen Cannonball MC -moottoripyöräkerhon johtohahmona tunnettu, mutta sittemmin ryhmästä erotettu Janne "Nacci" Tranberg on yksi Suomen etsityimmistä kahdekasta miehestä.

Tranbergin osallisuutta tutkittiin muun muassa Cannonball MC:n tempaukseen, jossa jengi jakoi joulukinkkuja Helsingin Myllypurossa. Myöhemmin poliisi aloitti tapauksesta tutkinnan.

Tranbergistä on annettu poliisin mukaan kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä, jotka koskevat epäiltyjä törkeitä veropetoksia ja suorittamatta olevaa noin 1 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistusta. Tranberg on saanut tuomioita muun muassa talousrikoksista.

MTV Uutiset lähestyi sähköpostitse henkilöä, joka aiemmin oli lähettänyt uutisiin palautetta Tranbergiksi esiintyneenä. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä on Tranbergin käyttämä tili.

Tranberg lähetti todisteena henkilöllisyydestään kuvan itsestään, jossa näyttää kameralle keskisormea. MTV Uutiset ei onnistunut löytämään kuvaa verkosta, joten vastaaja on mitä todennäköisimmin Tranberg itse. Lähettäjä kielsi kuvan julkaisun "epäsopivana".

Tranberg tuli tunnetuksi Cannonball MC:n johtohahmona. Juttu jatkuu videon jälkeen.

9:13

Tranbergin mukaan hän oleskelee tällä hetkellä Ranskassa. Kuvasta ei tätä väitettä voi varmistaa. Väite sopii kuitenkin yhteen hänestä aiemmin Raskassa tehtyjen havaintojen sekä tämän omien aiempien kertomusten kanssa.

Tranbergin mukaan hän ei ollut saanut viralliseen osoitteeseensa tietoa eurooppalaisesta etsintäkuulutuksesta.

– En ollut tietoinen tällaisesta. Luin uutisen, kun olin tilannut ranskalaiset Les Alleesin McDonald'sista. Tilasin sen jälkeen vielä frappesin, kun teki mieli makeaa, Tranbergiksi esittäytynyt henkilö kertoo.

Tranberg on viesteissään vähäsanainen, mutta lähetti kesäterveisiä kysyessämme, onko hänellä viestiä Suomeen esimerkiksi häntä etsiville viranomaisille.

– Hyvät juhannukset ja kesän jatkot, hän kirjoitti.

Nyttemmin Tranberg ei tiettävästi ole osa minkään kerhon toimintaa.

2:08

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja