Yksi sänkyseikka voi parantaa seksielämääsi: "Voi kasvattaa seksuaalista nautintoa kliimaksin aikana"

Liian pehmeä, kova tai kuuma patja on pahaksi intiimielämälle, väittää tämä selvitys.

Haluatko parempaa seksiä? Vaihda patjaa, vinkkaa tuore selvitys.

Unituotteita testaava ja unihygieniaa edistävä Tuck.com selvitti, millainen patja takaa miellyttävät intiimihetket makuuhuoneessa. Se keräsi käyttökokemuksia 200 000 henkilöltä; lisäksi mukana oli tiimin suorittama "perinpohjainen testiprosessi".

Testissä oli mukana 147 patjaa, joiden tutkiminen vei 150 tuntia.

Patja ei saa olla kova tai pehmeä

– Millaisia ominaisuuksia siis pitäisi etsiä patjasta, jotta se saisi nähdä paljon toimintaa? Salaisuus on patja, joka on kimmoisa, muttei liian pehmeä, Real homes -sivuston Anna Cottrell kirjoittaa.

Patja ei saa olla kova tai liikkeisiin reagoimaton. Myös liian pehmeä patja on pahaksi intiimielämälle, koska se upottaa.

– Myös meluisaa patjaa – heippa, vanhanaikaiset jouset –  sekä patjoja, jota pidättävät lämmön sisällään – kuten halvat vaahtomuovipatjat – tulisi välttää, Cottrell sanoo.

Jotkin patjat meluisia jousien vuoksi

Eri patjoissa on erilaisia etuja. Sisäjousitetut patjat ovat Tuck.comin mukaan kimmoisampia ja sallivat helpot asennonvaihdot, eivätkä ne pidätä kehon lämpöä. Toisaalta ne voivat olla meluisia jousien vuoksi, eikä patja tarjoa täyttä tukea ja mukautuvuutta.

Vaahtomuovipatjat ovat äänettömiä ja mukautuvat kehon asentoihin, mutta halvalla patjalla makaaminen voi hikoiluttaa eikä patja tue käyttäjäänsä ainakaan reunoista. Myös tahrojen poistaminen on vaikeaa.

Hiljaisimpia patjoja olivat selvityksen mukaan vaahtomaisista aineksista tai lateksista tehdyt patjat.

Patjan mukautuvuus "voi lisätä seksuaalista nautintoa"

Seksin kannalta tärkeitä ovat myös patjan mukautuvuus, patjan kestävyys sekä se, miten tuetut reunat patjassa on. Tuckin mukaan osa patjoista mukautuu kehon mallin mukaan paremmin.

– Tämä voi kasvattaa seksuaalista nautintoa kliimaksin aikana. Pinnat, jotka eivät tarjoa "vetovoimaa", voivat olla liian liukkaita tai sileitä, mikä voi vähentää nautinnollisia tuntemuksia, sivusto kuvailee.

Paras vaihtoehto

Parhaana vaihtoehtona seksiin Tuck.com pitäisi niin sanottua hybridipatjaa, jossa on paitsi memory foam -tyylinen vaahtomuovi, myös koteloidut jouset. Seuraaville sijoille pääsivät jousipatja ja lateksipatja.

Keskivertopatja kestää hyvänä 6–7 vuotta. Seksin harrastamisen ei pitäisi vaikuttaa patjan käyttöikään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja