Seksipäänsärky ei ole vitsi – yksi sadasta kärsii tästä inhottavasta oireesta rakastellessa

Oletko joskus saanut kaamean päänsäryn seksin takia? Et ole ainoa – joskin hieman harvinaisempi tapaus. Nimittäin yksi sadasta kärsii ”seksipäänsärystä”.

Seksipäänsärky, coital cephalalgia, piinaa joko ennen orgasmia, sen aikana tai sen jälkeen. Ja lienee sanomattakin selvää, että se jos mikä on tunnelmantappaja.

Osa ihmisistä kärsii seksipäänsäryistä säännöllisesti, osa kokee sen kerran tai pari elämässään. Seksipäänsärky on eräänlainen rasituspäänsärky, jota esiintyy kuormittavan liikunnan aikana. Seksipäänsärystä kärsivät enemmän miehet kuin naiset.

Päänsäryt voidaan jakaa kahteen erilaiseen: seksipäänsärky esiintyy joko särkynä pään ja kaulan alueella, joka kasvaa sitä myötä, kun seksuaalinen jännite kasvaa. Toinen särky on äkillinen, joka iskee juuri ennen orgasmia tai orgasmin aikana.

Päänsäryn syynä voivat olla hartioiden, niskan, leuan ja jalkojen lihasten voimakas jännittyminen. Toinen selitys päänsärylle on kiihkeä ja katkonainen hengitys, joka tapahtuu seksin aikana.

Vaikka vaiva on ikävä, se on useimmiten vaaraton. Päänsärky voi kuitenkin johtaa oksenteluun, pitkittyneisiin niskakipuihin ja särky voi kestää minuutteja tai jopa tunteja, pahimmillaan kellon ympäri.

Seksipäänsärky voi johtua alhaisesta verensokerista ja esiintyvät todennäköisemmin niillä, jotka kärsivät migreeneistä. Seksipäänsärkyjä voi yrittää ehkäistä lisäämällä magnesiumin saantia, kuten syömällä manteleita, cashewpähkinöitä, lehtivihreää ja avokadoja. Myös alkoholin nauttimista tulisi välttää.

Jos kärsit säännöllisesti moisista päänsäryistä, käänny lääkärin puoleen.

Mistä seksuaalinen haluttomuus johtuu? Katso myös:

7:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja