Yksi parhaan naisnäyttelijän kategorian henkilö ei ehkä saakaan pitää Oscar-ehdokkuuttaan – akatemia tutkii ehdokkaiden kampanjamenettelyjä

Näyttelijä Andrea Riseborough’n epäillään olevan nyt suurennuslasin alla tuoreesta Oscar-ehdokkuudestaan.

Näyttelijä Andrea Riseborough’n ympärillä käydään keskustelua siitä, onko hän ylipäätään oikeutettu Oscar-ehdokkuuteensa. Hän on ehdolla parhaan naisnäyttelijän kategoriassa. Kyseinen ehdokkuus on näyttelijän ensimmäinen.

Riseborough on ehdolla Oscarin saajaksi Leslien roolistaan elokuvassa To Leslie, jossa hän esittää yksinhuoltajaäitiä, joka voittaa lotossa ja rahat loppuvat. Kriitikot ovat ylistäneet roolia yhdeksi hänen uransa parhaista.

CNN:n saaman lausunnon mukaan Academy of Motion Picture Arts and Sciences ilmoitti 27. tammikuuta tarkastelevansa tämän vuoden ehdokkaiden kampanjamenettelyjä varmistaakseen, ettei sääntöjä ole rikottu. Esimerkiksi yhteyden ottaminen akatemian jäseniin elokuvan mainostamiseksi tai palkinnon tavoittelemiseksi on kielletty.

Akatemia ei maininnut erikseen Riseborough’ta tai julkisuudenhenkilöiden vaikutusta hänen ehdokkuuteensa nostamiseen.

Useat näyttelijät ovat ylistäneet elokuvaa

To Leslie oli kriitikoiden suosiossa, mutta se tienasi vain 27 000 dollaria, eli noin 24,9 tuhatta euroa, lipputuloja rajoitetun julkaisunsa aikana, eivätkä monet amerikkalaiset ole kuulleet koko elokuvasta.

Näyttelijä Gwyneth Paltrow kuitenkin kehui elokuvaa Instagramissa 11. tammikuuta kirjoittaen, että Riseborough’n pitäisi voittaa kaikki palkinnot, mukaan lukien kaikki ne, joita ei ole vielä keksitty. Hän on jakamassaan kuvassa elokuvan ohjaajan Michael Morrisin, Riseborough’n ja näyttelijä Demi Mooren kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lisäksi näyttelijä Amy Adams jututti videolle Morrisia ja Riseborough’ta ja kutsui elokuvaa hämmästyttäväksi elokuvasaavutukseksi.

Niin ikään näyttelijät Kate Winslet, Jennifer Aniston, Edward Norton ja Charlize Theron ovat kaikki julkisesti tukeneet elokuvaa eri tavoin muun muassa keskustelujen kautta.

Samaan aikaan muut näyttelijät ovat julkaisseet Twitterissä lähes identtisiä elokuvaa tukevia lausuntoja kutsuen sitä pieneksi elokuvaksi, jolla on jättiläismäinen sydän. Jotkut ovat pitäneet tällaista toimintaa epäilyttävänä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tukea haetaan tasapuolisten toimintaedellytysten saavuttamiseksi

Näyttelijät osoittavat harvoin tällaista tukea elokuvalle, jossa eivät itse näyttele. Tämä tekee Riseborough’n nopeasta noususta ainutlaatuisen.

Alan seuraajat ovat huomanneet, että äänien kerääminen tehdään usein tasapuolisten toimintaedellytysten saavuttamiseksi. Tässä tapauksessa kiinnitetään huomiota pienibudjettiseen, vähän tunnettuun elokuvaan. Erona aiempaan on nykyisin sosiaalinen media, joka tekee toimenpiteistä helpommin julkisia.

Kaikilla näyttelijöillä ei ole sellaisia ​​​​yhteyksiä kuin Riseborough’lla. Ehdokkaiden kriitikot ovat huomauttaneet, että Viola Davis (elokuvassa The Woman King) ja Danielle Deadwyler (elokuvassa Till), kaksi mustaa näyttelijää, joita pidettiin edelläkävijöinä, eivät ole ehdolla palkinnon saajaksi. Molemmat elokuvat houkuttelivat enemmän yleisöä kuin To Leslie.

Akatemian monimuotoisuusongelmasta on keskusteltu pitkään.

Kumotaanko ehdokkuus?

Jotkut ovat osoittaneet tukensa Riseborough’lle akatemian tutkimispäätöksen jälkeen. Näyttelijä Christina Ricci ei pitänyt akatemian päätöstä tarkastaa menettelyjä tarpeellisena.

– Näyttää huvittavalta, että tutkitaan "yllätysehdokkuutta", eli tämän näyttelijän sijoittamiseen ei käytetty tonneja rahaa, oikeutetusti loistavasta suorituksesta. Joten vain elokuvat ja näyttelijät, joilla on varaa kampanjoihin, ansaitsevat tunnustuksen? Tuntuu elitistiseltä ja eksklusiiviselta, Ricci kirjoitti Deadlinen mukaan.

On vaikeaa sanoa, kumotaanko Riseborough’n ehdokkuus. Näin on joskus toimittu, sillä vuonna 2014 säveltäjä Bruce Broughton sai Oscar-ehdokkuuden Alone Yet Not Alone -kappaleesta ja hänet hylättiin myöhemmin kampanjansa vuoksi.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat