Yksi näyttelijä kutkutti Anna-Maija Tuokon nauruhermoja läpi Onnelan viidennen kauden kuvausten: "Kun hän vain astui tilaan..."

Onnelan 5. kauden traileri 0:30
Katso videolta Onnelan 5. kauden traileri!

Anna-Maija Tuokko nähdään jälleen Meten roolissa Onnelan uudella kaudella.

MTV:n Onnela-alkuperäissarjan viides kausi pyörii parhaillaan MTV Katsomossa. Onnelan viidennellä kaudella erilaiset menestymisen paineet rokottavat Poutaniemen asukkaiden parisuhteita.

Sarjassa Metteä aina alusta saakka esittänyt näyttelijä Anna-Maija Tuokko muistelee MTV Uutisille, että Onnelan viidettä kautta kuvattiin hikisissä tunnelmissa.

– Kuuma oli! hän naurahtaa.

Tuokko oli tuolloin juuri edellisellä viikolla lopettanut Poromafia-sarjan kuvaukset. Hän kertoo, että hänen hiuksiaan raidoitettiin seitsemän tuntia, jotta hänet saataisiin loihdittua Poromafian ruskeatukkaisesta Sara Poikkipäästä Onnelan vaaleakutriseksi Meteksi.

Tuokko kuvaa viidennen Onnela-kauden olevan Meten itsenäistymiskausi.

– Mette havahtuu siihen, että hänkin haluaa ehkä tehdä jotain, eikä olla vain kotona lasten kanssa ja käydä lounailla. Hän perustaa parhaan ystävänsä kanssa kauneussalongin. Samaan aikaan Metellä on aviokriisi Markuksen kanssa, ja he käyvät terapeutilla, hän kertoo.

Tuokko pitää Mette-hahmonsa esittämisessä erityisesti siitä, että hahmo esittää usein olevansa enemmän tilanteen yläpuolella kuin mitä hän todellisuudessa on. Mette tuppaa puhumaan toista mitä hän oikeasti tarkoittaa ja ainakin kuvittelee manipuloivansa ja pompottavansa miestään.

Onnela on hyvän mielen sarja, jossa ei voi tapahtua oikeasti mitään pahaa. On hauskaa näytellä sellaista henkilöä, joka esittää asiat toisella tavalla kuin ne todellisuudessa ovat.

Onnela-sarjassa hahmot tuppaavat usein joutumaan kiusallisiin tilanteisiin, jotka voivat saada katsojat vääntelehtimään myötähäpeästä. Tuokko ei koe hahmojen edesottamuksista myötähäpeää, vaan ennemminkin tietynlaista nautintoa.

– Enemmän nautin siitä, ettei kyseessä ole oma, oikeassa maailmassa koettu tilanne, hän nauraa. 

– Kaikki tilanteet, joita sarjassa on, ovat kutkuttavia ja on ilo tehdä tätä sarjaa, koska omalla hahmolla on kohtauksessa aina niin vahva tilanne ja suunta. Mette on tahtonainen, joka usein saa lopulta mitä haluaa, hän jatkaa.

Tuokko kertoo saaneensa Onnelan kuvauksissa hyvät naurut kaikesta, mitä viidennellä kaudella vieraillut näyttelijä Hannes Suominen teki. 

– Kun hän vain astui tilaan, niin minua nauratti. Joka kaudella on vaikeuksia saada kohtauksia purkkiin, kun naurattaa, ja sen muistan, että Hannes näytteli niin herkullisesti, että minua ja Saara Kotkaniemeä nauratti koko ajan, hän kertoo.

Tuokon mukaan näyttelijät eivät ole ainoita, joiden pokka pettää toisinaan kuvaustilanteissa. Hänen mukaansa myös esimerkiksi ohjaaja Jaakko Saariluoma saattaa yllättäen revetä nauruun kesken kohtauksen. 

– Niinkin saattaa käydä, hän paljastaa.

Onnelan uusi 5. tuotantokausi on katsottavissa 23. marraskuuta alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella. Sarjaa julkaistaan kahden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä 10. 

Lue myös:

    Uusimmat