Ulla Tapaninen liitetään yhä Muumeihin – erityisesti yksi kommentti on jäänyt näyttelijän mieleen: "Tuli dinosaurus-olo"

2:16
Ulla Tapaninen kertoo, kuinka papin rooli luonnistui Onnelassa

Ulla Tapaninen tulkitsee papin roolia Onnelan neljännellä tuotantokaudella.

Konkarinäyttelijä Ulla Tapaninen nähdään tänä vuonna myös Onnela-sarjassa, jonka tuorein, neljäs tuotantokausi sai ensi-iltansa joulukuun alussa suoratoistopalvelu C Moressa. Onnelassa Tapaninen esittää pappia, jonka palveluksia tarvitaan kun Antin (Eero Ritala) äiti menehtyy. 

– Eiköhän tämä elämän kokemuksella ja sydämen sivistyksellä ja viisaudella tästäkin taitu, näyttelijä naurahtaa. 

Onnelan kuvaukset olivat Tapaniselle tervetullut työrutistus korona-arjen keskelle. Puoli vuotta ennen syksyä meni Tapanisen mukaan "peukaloa pyöritellessä". 

– Korona pyyhkäisi lavan alta, esitykset loppuivat maaliskuussa kuin seinään ja kesäteatteri peruuntui. Mutta minussa asuu optimismi, en ole jaksanut valittaa. Maailmassa on monia paljon huonompiakin asioita, Tapaninen pohti MTV Uutisille Onnelan kuvauksissa. 

65-vuotias Tapaninen kertoo, ettei hän ole itse varsinaisesti pelännyt koronaa, mutta pandemia on tehnyt hänestä varovaisen. Näyttelijä kertoo noudattaneensa vuoden aikana järjestelmällisesti ohjeita ja säädöksiä. 

Tapaninen tunnetaan uraltaan töistään niin teatterilavoilla, televisiosarjoissa, stand-up -koomikkona kuin valkokankaalla. Naisen mukaan hänelle itselleen "rakkain lapsi" on aina se projekti, jota ajankohtaisesti työstää. Erityisen tärkeää työtä Tapaniselle on ollut hänen omat monologiesityksensä, joita hän on tehnyt jo kuusi vuosien saatossa. 

– Ne ovat merkityksellisiä sen takia, että siinä on täysin yksin lavalla, hyvänä ja pahana itse saa kaikki aplodit sekä myös kaikki haukut. Ne ovat sinällään haastavia kyllä. 

Tietysti yksi Tapanisen merkittävimmistä töistä on ollut hänen ääninäyttelijän roolinsa Muumimammana 1990-luvulla Muumilaakson tarinoita -sarjassa. Monet muistavat Tapanisen yhä ainoana oikeana Muumimamman äänenä, mikä hämmästyttää näyttelijää vuosi toisensa perään. 

– Vaikka ne Muumit on käsittääkseni tehty jo moneen otteeseen uusiksi. Mä tein silloin sen ensimmäisen Muumimamman 1990-luvulla. 

Tapanista ei kuitenkaan haittaa, että hänen kanssaan halutaan puhua usein juuri Muumeista. Hänen mukaansa on imartelevaa, että hänet tunnistetaan yhä työstään.

Suloiset kommentit lämmittävät Tapanisen mieltä. Riippumatta siitä, keneltä niitä saa. 

– Muutama vuosi sitten nuoret Teatterikorkeakoulun komeat miesoppilaat tulivat sanomaan, että saadaanko me halata sua, kun kuulut meidän lapsuuteen. Silloin mulle tuli dinosaurus-olo kyllä, että voi hyvänen aika.

Onnelan 4. tuotantokausi C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja