Yksi maailman legendaarisimmista jalkapallostadioneista revitään maan tasalle – uudella areenalla hintaa vajaat 700 miljoonaa euroa

Italialaiset suurseurat AC Milan ja Inter ovat tulleet yhteisymmärrykseen uuden stadionin rakentamisesta, kertoo La Repubblica. Projektin hinnaksi on arvioitu vajaat 700 miljoonaa euroa. Vanha, yhdeksi maailman legendaarisimmista stadioniksi lukeutuva San Siro tullaan repimään maan tasalle uuden areenan tieltä. 

Milanolaisseurat eivät halunneet kunnostaa tai uudelleen rakentaa San Siroa, vaan uusi stadion rakennetaan sen viereen. Pieni osa uudesta stadionista tullaan rakentamaan maan alle, jotta sillä ei ole niin suurta vaikutusta ympäristöön. Se, mitä tulee tapahtumaan alueelle, jossa San Siro nykyään sijaitsee, on vielä epäselvää.

Uuden areenan on tarkoitus valmistua kaudeksi 2022-2023. Seurat odottavat vielä viranomaisten vahvistusta, jotta ne voivat aloittaa rakennustyöt ensi kauden päätyttyä. 

San Siro on rakennettu vuosina 1925-1926. AC Milan on pelannut areenalla siitä lähtien ja Inter vuodesta 1947. Stadionia on kunnostettu vuosien varrella neljästi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja