Mainos

Yksi kaikkien aikojen hirviöistä? Venäläinen sarjamurhaaja tunnusti uusia hirmutekoja

Venäjän ehkäpä pahin sarjamurhaaja on tunnustanut lukuisia uusia henkirikoksia, jotka vahvistuessaan tekisivät hänestä Venäjän historian pahimman sarjamurhaajan, kertoo Siberian Times.

Entinen poliisi Mihail Popkov tuomittiin vuonna 2015 yhteensä 22 naisen murhasta. Murhat olivat tapahtuneet Irkutskin alueella pian Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Oikeuden mukaan Popkov oli raiskannut naiset ja tämän jälkeen surmannut heidät, käyttäen teoissa suurta raakuutta.

Popkov oli tarjonnut poliisiautolla kulkiessaan naisille kyytiä, ajaen heidän tämän jälkeen syrjäisille paikoille, tehden rikokset ja kätkien ruumiit. Uhrien uskotaan olleen 17–38-vuotiaita.

Nyt, saatuaan rikoksista elinkautisen tuomion, Popkov on tunnistanut viranomaisille peräti 59 uutta murhaa. Osista miestä vastaan on nostettu nyt syytteet, ja loppujen osalta poliisi kerää todisteita.

Poliisi uskoo nyt miehen tehneen henkirikokset vuosien 1992–2010 välisenä aikana. Aiemmin viranomaiset uskoivat henkirikosten loppunen vuonna 2000, sillä mies oli kertomansa mukaan tullut impotentiksi uhrilta saamansa sukupuolitaudin vuoksi.

Popkov on ollut aiemmin yhteistyöhaluinen poliisin kanssa, kuvaillen näille tekojaan ja opastaen näitä ruumiiden luokse.

Mikäli kaikki tunnustetut teot saadaan varmistettua, tulee Popkovista eräs historian pahimmista varmistetuista sarjamurhaajista.

Motiivina naisviha?

Popkov on aiemmin kertonut poliiseille tarkoituksenaan olleen ”puhdistaa” kadun prostituoiduista. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että kukaan uhreista olisi kuitenkaan ollut seksityöläinen.

Tekojen motiivina on epäilty olevan naisvihaa, jonka taustalla on eräiden spekulaatioiden mukaan miehen epäilyt vaimonsa uskottomuudesta. Hän on aiemmin myös kertonut hänellä olleen negatiivisia näkemyksiä siihen, että naiset lähtevät iltaisin juomaan ilman puolisoitaan tai poikaystäviään.

Tapauksia on kutsuttu mediassa kutsumanimillä ”keskiviikkomurhat” ja ”ihmissusimurhat”. Popovilla on vaimo sekä tytär.

Tapausten selvittämisessä oli keskeisessä osassa rikostutkimuksen kehitys, ja Popov itse on haastattelussa ilmoittanut, ettei häntä olisi saatu kiinni ilman DNA-tekniikan kehitystä.

Mediatietojen mukaan Popov onnistui välttelemään virkavaltaa sen vuoksi, etteivät hänen kollegansa osanneet kuvitellakaan virkaveljensä olevan tekojen takana.

Tapauksesta uutisoitiin muun muassa Rossija 24 -uutiskanavalla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.