Yksi ihminen on kuollut puistoampumisessa Yhdysvalloissa – 11 ihmistä haavoittui: "Ampuminen pirstoi rauhallisen naapurustotapahtuman"

Yksi ihminen kuoli ja 11 haavoittui, kun tuntematon henkilö ampui useita laukauksia Brooklynin kaupungiosassa New Yorkissa. Ampuminen tapahtui kesken laajaa ulkoilutapahtumaa myöhään lauantai-iltana, uutisoi Los Angeles Times.

New Yorkin poliisin tiedottaja sanoi, että 12 ihmistä on ammuttu. Heidän joukossaan on 38-vuotias mies, joka kuoli ennen hoitohenkilökunnan saapumista paikalle.

Poliisin mukaan miestä ammuttiin kerran päähän. Miehen henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa. Ainakin kuusi ihmistä on viety sairaalahoitoon.

Ampuminen tapahtui puistossa Brownsvillen naapurustossa Brooklynissa. New York Postin mukaan ampuminen alkoi hieman ennen iltayhtätoista lauantaina paikallista aikaa. Puistossa oli juuri päättymässä vuosittainen kaksipäiväinen juhlatilaisuus. Postin mukaan kaksi aseistettua miestä iski naapurustojuhlaan.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio tviittasi aiheesta pian ampumisen jälkeen.

– Meillä oli tänään Brownsvillessä kamala ampuminen, joka pirstoi rauhallisen naapurustotapahtuman. Sydämemme ovat uhrien luona, Blasio tviittasi.

– Teemme kaikkemme, että voimme pitää tämän yhteisön turvallisensa ja saada aseet pois kaduiltamme, hän jatkoi.

Poliisi löytänyt yhden aseen

New York Postin mukaan isku kohdistui Old Timers Day -tapahtumaan, jonka tuhannet kävijät olivat tekemässä lähtöä ampumisen alkaessa. Tapahtuma järjestettiin lehden mukaan jo 56. kertaa. Ohjelmassa oli konsertteja, ruokakojuja ja näyttelyitä.

Postin mukaan poliisi oli puoleenyöhön mennessä löytänyt yhden hylätyn käsiaseen ja etsi edelleen maasta lisää todisteita satojen hylättyjen tölkkien ja pullojen seasta.

Lehti kertoo, että väkivallanteosta epäillään kahta ampujaa, jotka olivat vielä aikaisin sunnuntaiaamuna karkuteillä. Ampujat olivat iskeneet väkijoukkoon, vaikka lehden lähteiden mukaan noin sata poliisia oli valvomassa tapahtumaa.

Lue myös:

    Uusimmat