Yksi Hollywoodin kiivaimmista riidoista on nyt sovittu – Will Smith hautasi lähes kolmekymmentä vuotta vanhan sotakirveen Bel-Airin prinssi -kollegansa kanssa

Will Smith ja Janet Hubert sopivat vihdoin vihanpitonsa, jota he ovat pitäneet yllä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Will Smith nousi valtavaan suosioon 1990-luvulla Bel-Airin prinssi -sarjan myötä. Smith esitti sarjassa saman nimistä hahmoa Will Smithiä, joka muutti Philadelphiasta sukulaistensa luokse Bel-Airiin äitinsä lähettämänä. On hyvin yleisessä tiedossa, että Smith ajautui kiivaaseen riitaan näyttelijäkollegansa Janet Hubertin kanssa, joka esitti Will Smithin tätiä Viviania.

Sarjan reunion-jakso esitettiin HBO Max -suoratoistopalvelussa 19. marraskuuta. Yhteenpaluun myötä Smith, 52, ja Hubert, 64, sopivat lähes kolmekymmentä vuotta kestäneen vihanpitonsa. Hubert näytteli Viviania Bel-Airin prinssissä sen kolmella tuotantokaudella kuudesta tuotantokaudesta. Hubert jätti Bel-Airin prinssin vuonna 1993, josta alkoi hänen julkinen vihanpitonsa Smithin kanssa sekä hänen näyttelijänuransa alamäki.  

Smith ja Hubert tapasivat ensimmäistä kertaa vuosiin Bel-Airin prinssin näyttelijöiden jälleennäkemisen aikaan. Tapaamisessaan kaksikko istui alas ja kävi läpi vaikeaa suhdettaan. 

– Halusin tietää vain yhden asian: miksi, miksi niin pitkälle? Menitte niin pitkälle. Menetin niin paljon. Kuinka parannamme sen? Hubert kysyi Smithiltä keskustelun aikana. 

Smith puolestaan totesi, että hänen täytyisi tietää Hubertin puoli tarinasta. Hubert vastasi kokemuksen olleen hänelle "hullu".

Kolmatta tuotantokautta kuvatessaan Hubert odotti poikaansa Elijahia. Näyttelijä kertoi eläneensä myös tuohon aikaan erittäin huonossa avioliitossa silloisen puolisonsa James Whittenin kanssa. Hubert ja Whitten erosivat vuonna 1994, vuosi sen jälkeen, kun nainen jätti Bel-Airin prinssin. 

Hubert avautui Smithille vaikeasta raskausajastaan sekä siitä, ettei ohjelman tuotannolla ollut hajuakaan niistä ongelmista, joita hän kävi läpi omassa elämässään töiden ulkopuolella. 

– Hänen raskautensa aikaan en ollut kovinkaan hienotunteinen. En ollut tarkkanäköinen. Ja nyt kun minulla on kolme lasta olen oppinut sellaisia asioita, joista en ollut tietoinen tuohon aikaan ja tekisin asiat hyvin eri tavalla. Mutta ymmärrän, millä tavoin tein kuvauspaikan Janetille hyvin vaikeaksi, Smith totesi. 

Vuosikausien ajan on liikkunut spekulaatiota siitä, saiko Hubert potkut sarjasta vai lähtikö hän omasta tahdostaan. Hubertin mukaan hän ei saanut potkuja vaan lähti itse sen tähden, että hänelle tarjottiin sarjan tuotannossa erityisen huonoa työsopimusta. 

Sopimus olisi sitonut Hubertin olemaan työskentelemättä missään muualla, mutta hänen omaa osuuttaan sarjassa olisi kuitenkin samalla pienennetty. 

– Se tarkoitti, että palkkani olisi laskenut. Olin saanut juuri vauvan ja miehelläni ei ollut töitä. Joten sanoin ei. En hyväksynyt heidän tarjoustaan. En saanut koskaan potkuja, Hubert vakuutteli. 

Lähdettyään sarjasta Hubert kertoi kokeneensa, että kaikki käänsivät selkänsä hänelle – sekä perhe, että Hollywood. Hubertin mukaan hänen perheensä oli sitä mieltä, että sarjasta poistuminen tuhosi naisen uran. 

– En ollut epäammattimainen kuvauspaikalla. Lopetin vain puhumisen kaikille, koska en tiennyt kehen luottaa koska minut ajettiin pois, ja sanottiin että se joka ajoi minut pois olit sinä, koska niin sinä teit Will. Olit lapsi. Se oli rankkaa, Hubert muisteli. 

Smith vetosi ikäänsä ja siihen, että koki tuohon aikaan elämässään lähes minkä tai kenen vain olevan uhka hänelle. Smithin mukaan nyt, varttuneempana hän ymmärtää Hubertin kamppailut tuohon aikaan. Bel-Airin prinssin alkaessa Smith oli 21-vuotias.

– Mutta veit kaiken minulta sanoillasi. Tiedätkö, sanat voivat tappaa. Menetin kaiken. Maineeni, kaiken. Ja ymmärrän, että sinä pystyit jatkamaan eteenpäin, mutta tiedätkö ne sanat, se, että kutsut mustaa naista vaikeaksi, on Hollywoodissa kuolinisku, Hubert täsmensi Smithille. 

– On tarpeeksi vaikeaa olla tummaihoinen musta nainen tällä alalla. Mutta tunsin, että meidän oli lopulta pakko jatkaa eteenpäin, ja olen pahoillani, että olen haukkunut sinut palasiksi, nainen lisäsi lopulta naurahtaen.

Kaksikon keskustelu päättyi tunteikkaasti ja Smith totesi Hubertille, ettei jälleen näkemistä olisi voitu järjestää ilman tätä, eikä ohjelman historiaa sekä menestystä olisi voitu juhlia ilman Hubertia. 

Hubertin ja Smithin keskustelu on kuvattu 9. syyskuuta, päivänä jolloin Bel-Airin prinssin alusta tuli kuluneeksi päivälleen 30 vuotta. Hubertin paikalle Vivian-tädin rooliin astui Daphne Maxwell Reid, joka esitti Viviania sarjan päättymiseen saakka.

Hubert on vuosien saatossa syyttänyt Smithiä useaan otteeseen julkisesti poistumisestaan sarjasta. 

– Ei tule koskaan olemaan mitään jälleennäkemistä, koska en tule koskaan tekemään mitään sellaisen kusipään kuin Will Smithin kanssa. Tämä jälleennäkeminen ei tule tapahtumaan minun elinaikanani ellen saa anteeksipyyntöä, ja hän ei tunne sitä sanaa, Hubert kommentoi vuonna 2011. 

Sen jälkeen, kun Hubert poistui sarjasta, puhui myös Smith naisesta julkisesti sävyllä, joka ei ollut kovinkaan mairitteleva. 

– Voin rehellisesti sanoa, että Janet Hubert halusi ohjelman olevan Vivian-tädin Bel-Air Show koska tiedän, että hän tulee haukkumaan minua lehdille, Smith kommentoi vuonna 1993, kun Hubert oli jättänyt sarjan. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat