Mainos

Turkin ampuja työskenteli mellakkapoliisina - käytti poliisimerkkiä päästäkseen aseen kanssa sisään

Turkin viranomaisten mukaan eilen Venäjän Turkin suurlähettilään Andrei Karlovin murhannut mies työskenteli pääkaupungissa Ankarassa mellakkapoliisina.

Turkkilaisten lehtitietojen mukaan hän oli 22-vuotias ja hänen nimekseen kerrottiin Mevlut Mert Altintas. Eräs turkkilaislehti kuvasi häntä "ketteräksi" poliisiksi, joka osallistui poliisin erikoisoperaatioihin.

Mies oli viranomaisten mukaan palvelut mellakkapoliisina kaksi ja puoli vuotta.

Miehen kerrotaan huutaneen murhapaikalla sekaisin turkiksi ja arabiaksi "Olemme tehneet marttyyrinvalan... tämä on kosto Syyrian ja Aleppon tapahtumille... kunnes nämä paikat ovat turvallisia, te ette saa tuntea oloanne turvalliseksi." 

CNN:n tietojen mukaan miehen puheet on jäljitettävissä al-Qaedan ja siihen läheisesti liittyvän Al Nusran taistelijoiden puhetapaan.

Vartijat tiesivät miehen olevan aseistettu

Mies oli pukeutunut pukuun ja kravattiin ja hän oli huolitellun näköinen surmatessaan suurlähettilään. Murhapaikan ulkopuolella haastateltu poliisi sanoi uskovansa, että asemies ei ollut poliisitehtävässä galleriassa.

Uutistoimisto AFP:n eri lähteistä saamien tietojen mukaan mies oli näyttänyt poliisimerkkiään päästäkseen aseistettuna näyttelytilaan, jossa suurlähettiläs oli. Miehen sisään päästäneet vartijat siis tiesivät, että mies on aseistettu.

Hurriyet-lehden mukaan murhaaja oli ollut läheisessä hotellissa valmistautumassa hyökkäykseen. Murhaaja kuoli tulitaistelussa, joka kesti yli 15 minuuttia.

Kävi poliisikoulua jo nuorena

Altintas oli syntynyt läntisessä Aydinin maakunnassa. Hän oli käynyt jo nuorena koulua, jonka oppilaista kaavailtiin tulevia poliiseja. Viranomaiset ovatkin nyt kiinnostuneita Altintasin kanssa samassa koulussa olleista ihmistä.

Viranomaiset ovat pidättäneet miehen äidin, isän ja siskon sekä miehen Ankaran asunnossa olleen asuinkumppanin, jonka myös sanottiin olevan mellakkapoliisi.

Ankaran pormestari Melih Gokcek epäili Twitter-viestissään, että murhaaja saattoi kuulua ryhmään, jota syytetään osallistumisesta heinäkuun kaappausyritykseen. Pormestarin väitettä toisteltiin hallitusta myötäilevässä lehdistössä, vaikka sitä ei olekaan vahvistettu.

0:36

0:40


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.