Mainos

YK vahvisti joukkojaan Libanonin ja Israelin rajalla

Tilanne kiristyi Libanonin ja Israelin asevoimien eilisen tulitaistelun jälkeen. Israel on myös ilmoittanut jatkavansa Libanonin ilmatilan loukkauksia estääkseen mahdolliset iskut joukkojaan vastaan.

YK on vahvistanut Israelin ja Libanonin rajalla olevia rauhanturvajoukkoja eilisiltaisen tulitaistelun jälkeen. Kymmeniä italialaisia ja ranskalaisia rauhanturvaajia siirtyi rajalle ammuskelupaikan läheisyyteen.

Israel puolestaan lisää kiisteltyjä sotilaslentojaan Libanonin yllä. Suunnitelmasta kertoi israelilaiskenraali Alon Friedman aiemmin tänään.

Libanonin ja Israelin asevoimat kävivät eilisiltana tulitaistelun maiden rajalla. Libanonilaiset olivat alkaneet ammuskella ilmaan, kun israelilaissotilaat olivat ylittäneet turva-aidan etsiessään Hizbollah-liikkeen asettamia räjähteitä. Israelin sotilaat olivat vastanneet tulitukseen.

YK: Vakava välikohtaus

Unifil-rauhanturvajoukot kutsuivat ammuskelua vakavaksi välikohtaukseksi. Joukkojen komentaja kenraalimajuri Claudio Graziano oli kehottanut molempia osapuolia lopettamaan vihollisuudet, Unifilin tiedottaja kertoi.

Libanonin pääministeri Fuad Siniora puolestaan kehotti maan armeijaa vastaamaan Israelin mahdollisiin uusiin loukkauksiin.

Israelin puolustusministeri Amir Peretz vakuutti, ettei Israelkaan siedä rajaloukkauksia.

- Meillä ei ole aikeita vaikeuttaa tilannetta, mutta jos tulitus vaarantaa joukkomme, meidän on reagoitava, Peretz sanoi. Hänen arvostelijansa sanovat, että Israelin toimettomuus mahdollisti Hizbollahin joukkojen vahvistamisen, mikä puolestaan johti viimekesäiseen sotaan.

Ranska esitti viime lokakuussa Israelille vastalauseen siitä, että Israel loukkasi Libanonin ilmatilaa lentämällä YK-aseman yli Etelä-Libanonissa. Myös YK on varoittanut, että Israelin toistuvat ilmatilanloukkaukset heikentävät YK:n rauhanturvaajien ja Libanonin asevoimien uskottavuutta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.