Mainos

YK tuomitsee palestiinalaisen teloituksen jyrkästi

YK on tuominnut jyrkin sanoin palestiinalaisen miehen tapon. Israelilainen sotilas tappoi haavoittuneen palestiinalaisen teloitustyyliin miehitetyllä Länsirannalla eilen. 

Video tapahtumasta levisi nopeasti internetissä ja myös YK otti kantaa tapahtumaan. 

– Tuomitsen jyrkästi eilisen ilmeisen oikeudettoman teloituksen Hebronissa, totesi YK:n Lähi-idän lähettiläs Nickolay Mladenov tiedotteessaan.

– Teko oli julma, moraaliton ja oikeudeton, ja se antaa vain lisää polttoainetta väkivallalle ja kärjistää jo ennestään vaikeaa tilannetta.

Mladenov kuitenkin vastaanotti Israelin puolustusministeri Moshe Yaalonsin pahoittelut ja tuominnan tapahtuneesta. Lähettiläs kehotti Israelin viranomaisia pikaisesti tuomaan tekijän oikeuden eteen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Israelin armeija pidätti eilen sotilaan, joka surmaa palestiinalaisen videolla. Sotilas ampui videolla palestiinalaista päähän, kun haavoittunut palestiinalainen makasi maassa. Palestiinalainen oli ennen sitä ilmeisesti puukottanut toista sotilasta. Hänen veitsensä ei ollut hänen ulottuvillaan. Tilanteessa oli mukana myös toinen palestiinalainen, joka myös ammuttiin. 

Videota jaettiin laajasti eri medioissa ja myös israelilaisissa tv-kanavilla. Teko tuomittiin Israelissa B’Tselem-järjestön toimesta ja Palestiina tuomitsi teon sotarikoksena. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu totesi, että sotilaan käytös ei kohdannut Israelin armeijan arvomaailmaa ja puolustusministeri Yaalon vakuutti, että tapaus hoidetaan nopeasti.

Viime aikaiset levottomuudet Israelissa ovat surmanneet arvioiden mukaan noin 200 palestiinalaista ja 28 israelilaista. Suurin osa tapahtuneista on palestiinalaisten puukkohyökkäyksiä, joihin Israelin sotilaat vastaavat yleensä voimalla. Sotilaita on kritisoitu liiallisesta voimankäytöstä, mutta Israel on kiistänyt syytökset.

Itsenäinen bloggarien ja journalistien ylläpitämä verkkosivusto muun muassa uutisoi teloituksesta eilen. Artikkelin kuvat ja video voivat aiheuttaa ahdistusta herkimmille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.