Mies puukotti 6-vuotiaan pojan kuoliaaksi Yhdysvalloissa – taustalla Hamasin ja Israelin sota

Mies puukotti pikkupojan kuoliaaksi Yhdysvalloissa – taustalla Lähi-idän tilanne 0:41
"Olo ei tunnu nyt turvalliselta" – näin alueella asuva nainen kuvailee tilannetta.

71-vuotiasta miestä syytetään muun muassa murhasta ja viharikoksista. Asiasta uutisoivat lukuisat yhdysvaltalaismediat ja muun muassa uutistoimisto Reuters. 

71-vuotias mies on puukottanut kuoliaaksi kuusivuotiaan pojan Illinoisissa, Yhdysvalloissa. Mies puukotti myös pojan äitiä, joka loukkaantui vakavasti.

Sheriffin toimiston mukaan hyökkäyksen taustalla oli Hamasin ja Israelin konflikti. Äiti ja poika olivat muslimeja sekä palestiinalaisyhdysvaltalaisia.

Puukottaja oli uhrien vuokraisäntä. Puukotus tapahtui lauantaiaamuna.

Äiti onnistui pakenemaan kylpyhuoneeseen, josta hän soitti hätäkeskukseen. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, he löysivät äidin ja pojan, joita oli puukotettu lukuisia kertoja. Poliisit löysivät miehen istumassa talon pihalta. 

Äiti loukkaantui vakavasti

Mies puukotti poikaa 26 kertaa. Poika todettiin kuolleeksi sairaalassa. Äiti loukkaantui tilanteessa vakavasti.

– Tällä hirvittävällä vihan teolla ei ole sijaa Yhdysvalloissa ja se vastustaa perusarvojamme, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi teon jälkeen julkaistussa lausunnossa. 

– Hänellä ei ollut mitään tekemistä asian kanssa,  kaikki tämä, koska hän oli viaton lapsi, kuvailee alueella asuva Iman Negrete.

71-vuotiasta miestä syytetään murhasta, kahdesta viharikoksesta ja muista rikoksista. 

Äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin lauantaina 7. lokakuuta. Israel käynnisti tämän jälkeen laajamittaisia vastaiskuja. 

Hamasin hyökkäyksessä Israeliin kuoli yli 1400 ihmistä. Israelin iskuissa on kuollut yli 2600 ihmistä, joista suurin osa oli siviilejä. 

Israel on valmistautunut aloittamaan maahyökkäyksen keskittämällä Gazan rajan lähelle joukkoja, panssarivaunuja ja raskasta aseistusta.
 

Lue myös:

    Uusimmat