Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto koolle Aleppon takia

1:39

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänä iltana käsittelemään tilannetta Syyrian Aleppossa.

Hätäkokous järjestetään Ranskan ja Britannian pyynnöstä. Taistelut Syyrian toiseksi suurimman kaupungin Aleppon hallinnasta ovat päättymässä hallituksen joukkojen voittoon.  

- Olemme saaneet kauheita raportteja perheiden raakalaismaisista murhista ja naisten ja lasten surmista. Taloja on sytytetty tuleen, kun ihmisiä on sisällä, sairaaloita ja sairaanhoitohenkilöitä vastaan on isketty ja niin edelleen, sanoi Ranskan YK-edustaja Francois Delattre.  

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tapaa turvallisuusneuvoston jäsenet ennen kokousta. Aiemmin päivällä Ban ilmoitti pitävänsä hälyttävinä tietoja  siviileihin kohdistuneista julmuuksista Aleppossa. Pääsihteerin edustaja korosti, että YK ei ole pystynyt varmistamaan tietoja Aleppon julmuuksista, mutta pääsihteeri haluaa ilmaista syvän huolensa tilanteesta kaikille osapuolille.  

YK:n edustajan Rupert Colvillen mukaan Syyrian hallitusta kannattavat joukot ovat surmanneet ainakin 82 siviiliä viime päivinä Aleppossa. Surmattujen joukossa on hänen mukaansa naisia ja lapsia. Siviilit surmattiin Aleppon itäosissa, joiden hallinnasta kapinalliset ja hallituksen joukot ovat taistelleet kiivaasti viime viikkoina.  

Colvillen mukaan YK:lla on tiedossaan surmattujen siviilien henkilöllisyydet.   

Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan yli viisi vuotta kestäneessä sodassa on kuollut yli 312000 ihmistä, joista reilut 90000 on siviilejä.  

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.