Mainos

"Siviileille aiheutuvaa kärsimystä ei voi hyväksyä" – Turvallisuusneuvostoa vaaditaan koolle Syyrian takia

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään Syyrian Aleppon väkivaltaisuuksien takia. Kokouksen on määrä alkaa kello 18 Suomen aikaa.

Kokousta vaativat Britannia, Yhdysvallat ja Ranska.

Syyria ja Venäjä ovat pommittaneet Aleppon kapinallisalueita ankarasti useita päiviä. Kaupungin itäosassa sijaitsevilla kapinallisalueilla arvioidaan olevan saarroksissa noin 250000 ihmistä.

Aleppon asukkaat ovat kertoneet, että kaupunkia on pommitettu erittäin voimakkailla pommeilla, jotka ovat tuhonneet taloja kellareita myöten. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon varoitti eilen, että niin kutsuttujen bunkkerintuhoajapommien tai muiden pitkälle kehitettyjen pommien käyttäminen siviilejä vastaan voidaan katsoa sotarikokseksi.

Yhdysvallat, EU sekä Ranskan, Italian, Saksan ja Britannian ulkoministerit ovat todenneet yhteislausumassa, että tulitauon tuominen Syyriaan on kiinni Venäjästä.

– Venäjän on todistettava, että se on halukas ja kykenevä suuriin askeliin diplomaattisten ponnistelujen palauttamiseksi, kannanotossa todetaan.

EU: Aleppon tilanne vastoin kansainvälistä oikeutta 

EU ilmaisi jo aiemmin huolensa kiihtyneistä pommituksista ja kehottanut kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnisteluja Syyrian rauhanprosessin edistämiseksi. 

Unionin mukaan hyökkäykset siviilejä vastaan Aleppossa rikkovat kansainvälistä humanitaarista oikeutta.

Aleppon tilanteen siviileille aiheuttamaa kärsimystä ei voida hyväksyä, sanovat EU:n ulkoministeri Federica Mogherini ja unionin humanitaaristen asioiden komissaari Christos Stylianides yhteislausunnossaan.  

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.