Mainos

Syyrian Ghoutan pommituksissa kuollut jo 250 ihmistä, loukkaantuneita yli tuhat

Syyriassa hallituksen joukkojen pommitusten uhriluku nousee. Sunnuntaina alkaneissa pommituksissa kuolleita on ainakin 250, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hallituksen joukkojen pommituksissa Ghoutan kaupungissa on kuollut ainakin 250 ihmistä sunnuntaista lähtien. Loukkaantuneita on noin 1 200.

Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan uhreja on eniten sitten vuoden 2013 kemikaali-iskun samassa kaupungissa. Ghouta on viimeinen kapinallisalue lähellä pääkaupunki Damaskosta.

Syyrian armeija väittää iskeneensä vain ja ainoastaan kapinallisia vastaan, mutta järjestön mukaan kuolleiden joukossa on myös lapsia. Hallitusten joukkojen tiedetään iskeneen viiteen sairaalaan. YK:n humanitaarisen Syyrian avun koordinoija Panos Moumtzis sanoo, että iskut sairaalakohteisiin voivat täyttää sotarikoksen merkit.

Kiihtyvät iskut on tuomittu kansainvälisesti. Ranska on sanonut pommitusten olevan ihmisoikeuslakien vastaisia. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottajan Heather Nauertin mukaan maa on hyvin huolissaan kiihtyvästä väkivallasta itäisessä Ghoutassa.

Venäjä: Syyrian rauhankeskus vahingoittui kapinallisten pommituksessa

Syyrian tulitaukoa tarkkaileva keskus on vahingoittunut kapinallistulituksessa, kertovat venäläisviranomaiset uutistoimisto TASSille. 

Vahingoittunut keskus sijaitsee itäisessä Ghoutassa, jossa taistelut ovat kiihtyneet äärimmilleen parin viime päivän aikana.

– Asuinalueita, hotelli ja Venäjän ylläpitämä Syyrian sovintokeskus oli laittomien asejoukkojen massiivisen tulituksen kohteena itä-Ghoutassa, Venäjän puolustusministeriön edustaja kertoo TASS:lle.

Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan pommitus aiheutti vakavia vaurioita ja uhrien joukossa on myös siviilejä, venäläisiä ei ole loukkaantuneiden ja kuolleiden joukossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.