Mainos

YK:n lehdistönvapauspalkinto jaettu

YK:n alainen Unesco-järjestö on myöntänyt tämänvuotisen lehdistönvapauspalkintonsa burmalaistoimittajalle.

Valvova silmä

Unescon Guillermo Cano-lehdistönvapauspalkinnon sai tänä vuonna burmalainen toimittaja U Win Tin, joka on ollut vangittuna jo 12:n vuoden ajan. Vakavasti sairas U Win Tin istuu vankilassa vuoteen 2008 saakka, ellei hän suostu luopumaan poliittisesta toiminnasta.

Lehdistönvapauspalkinto on nimetty murhatun kolumbialaistoimittajan Guillermo Canon mukaan. YK:n kansainvälistä lehdistönvapauden päivää on vietetty 3. päivänä toukokuuta vuodesta 1993 lähtien.

Komitea journalistien suojelemiseksi -niminen kansainvälinen järjestö on puolestaan listannut lehdistön pahimmat vainoajat.

Ensimmäisenä on Sierra Leonen RUF-sissiliikkeen johtaja Foday Sankoh, jonka joukot ovat järjestelmällisesti surmanneet toimittajia. Listan kärkipaikoilla ovat myös Jugoslavian syrjäytetty presidentti Slobodan Milosevic, Kiinan presidentti Jiang Zemin sekä Kuuban presidentti Fidel Castro.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on puolestaan Toimittajat ilman rajoja -järjestön listalla lehdistön 30:n pahimman vihollisen joukossa. Putinia moititaan "neuvostotyyliseksi autoritaariseksi johtajaksi, joka esiintyy kovana, mutta oikeudenmukaisena uudistajana".
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.