Mainos

Yhtiön johto vahvisti Chryslerin myyntisuunnitelmat

Huhujen mukaan muun muassa kiinalaiset autonvalmistajat ovat kiinnostuneita yhtiöstä. Saksalais-amerikkalainen DaimlerChrysler on viidenneksi suurin autonvalmistaja maailmassa.

Autonvalmistaja DaimlerChryslerin johto on vahvistanut tiedot yhtiön amerikkalaisosan Chryslerin myyntisuunnitelmista. Yhtiön pääjohtaja Dieter Zetsche kertoi Berliiniin kokoontuneelle yhtiökokoukselle, että raskaita tappiota tuottavan Chryslerin myynnistä on keskusteltu potentiaalisten ostajien kanssa.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun yhtiön johto on kommentoinut markkinoilla liikkuneita myyntitietoja. Julkisuudessa Chryslerin mahdollisena ostajana on pidetty kolmea pääomasijoittajaa sekä kanadalaista autonosavalmistajaa Magna Internationalia. Julkisuudessa on huhuttu myös kiinalaisten autonvalmistajien sekä maailman suurimman autonvalmistajan General Motorsin kiinnostuksesta.

Saksalais-amerikkalainen DaimlerChrysler on maailman viidenneksi suurin autonvalmistaja. Viime vuonna lähes 800 miljoonan euron tappion tehnyt Chrysler joutui myyntihuhujen kohteeksi helmikuussa, kun DaimlerChrysler ilmoitti tutkivansa "kaikkia mahdollisuuksia" Chryslerin tulevaisuuden suhteen.

Saksalais-amerikkalainen yhtiö on ilmoittanut myös leikkaavansa 13 000 työpaikkaa Chryslerilta. Tänään Zetsche ei kertonut, milloin päätöksiä Chryslerin tulevaisuudesta tehdään.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.