Mainos

Yhteysryhmän ulkoministerit koolle Kosovon takia

Entisen Jugoslavian kuuden maan yhteysryhmän ulkoministerit tapaavat Kosovon-tilanteen vuoksi huomenna Pariisissa, vahvisti Ranskan ulkoministeriö myöhään eilen. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright saapuu vauhdittamaan neuvotteluja.

Ministerien aie olla yhteydessä toisiinsa viikonloppuna oli jo tiedossa, mutta ennen vahvistusta ei tiedetty, tapaavatko ministerit vai keskustelevatko he puhelimitse. Kokouksen tarkoituksena on arvioida Kosovon rauhanneuvotteluiden edistymistä sekä päättää, pitäisikö serbien ja Kosovon albaanien välisille neuvotteluille myöntää viikko lisäaikaa.

Nato on uhannut serbejä rangaistusiskuilla, elleivät rauhanneuvottelut tuota tulosta. Entisen Jugoslavian yhteysryhmän muodostavat Yhdysvallat, Venäjä, Ranska, Britannia, Saksa ja Italia.

Neuvotteluissa edistytty

Kosovon rauhanneuvotteluiden kolme välittäjää kertoivat myöhään eilen, että neuvotteluissa on edistytty, vaikka eräistä kohdista vallitsee yhä syvä erimielisyys.

Edistymistä on välittäjien mukaan tapahtunut polittisissa kysymyksissä, jotka liittyvät Kosovolle suunniteltuun itsehallinnolliseen asemaan. Välittäjinä toimivat Yhdysvaltain Christopher Hill, Euroopan unionin Wolfgang Petritsch ja Venäjän Boris Majorski.

Jugoslavian serbien ja Kosovon albaanien on määrä lähipäivinä neuvotella taloudesta ja turvallisuuskysymyksistä. Keskeistä ovat Jugoslavian armeijan ja serbipoliisin vahvuus ja tehtävät Kosovossa sekä Kosovon albaaneista muodostettavat poliisivoimat. -Poliittiseen yhteisymmärrykseen ei vielä ole päästy, sanoi Hill tiedotustilaisuudessa.
(STT-DPA- Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.