"Yhtäkkiä vessassamme on vauva" – Melissa luuli kärsivänsä munuaiskivistä, mutta synnyttikin yllättäen

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Kenen kannattaisi treenata lantiopohjan lihaksia? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Yhdysvaltalaispari oli ajatellut lykätä perheen perustamista, mutta elämä päätti toisin. Tietämättään raskaana ollut nainen synnytti kotinsa vessassa, kertoo NBC 10 Boston -uutissivusto.

Peabodyn kaupungissa Massachusettsissa asuvat Melissa Surgecoff ja Donnie Campbell saivat maaliskuun alussa jättiyllätyksen, kun naisen vatsakramppien ja -kipujen aiheuttajaksi paljastui munuaiskivien sijasta synnytys.

Seitsemän vuotta yhdessä ollut pari oli ajatellut lykätä perheen perustamista viime vuodelle suunnitelluiden häiden peruuntumisen vuoksi. Samaan aikaan Melissa oli raskaana tietämättään.

– Olimme tavallaan shokissa emmekä odottaneet sitä, ja aivan yhtäkkiä vessassamme on vauva, Donnie kertoo NBC Bostonille.

Alkujärkytyksen jälkeen tuoreet vanhemmat ovat totutelleet vauva-arkeen Liamiksi nimetyn poikansa kanssa.

– Kaikki on nyt ihmeellistä. En vaihtaisi sitä mihinkään, Melissa sanoo.

Raskausoireille löytyi toinen selitys

Uusi äiti ei ymmärrä, miten hän on voinut olla yhdeksän kuukautta raskaana huomaamattaan.

Melissa oli laittanut kuukautisten puuttumisen epäsäännöllisen kierron piikkiin ja epäili painonnousun johtuvan uudesta MS-taudin hoitoon tarkoitetusta lääkityksestä. Vatsassa tuntuneet liikkeet hän oli kuitannut ilmavaivoina.

Liam ja vanhemmat voivat hyvin. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Synnytyksen lähestyessä ilmenneiden kramppien ja kipujen Melissa oli arvellut johtuvan munuaiskivistä. Hän soitti hätänumeroon, koska luuli munuaiskivien olevan matkalla ulos. Ensihoitajat saapuivat paikalle, mutta näkivätkin munuaiskivien sijaan vastasyntyneen vauvan.

Väliin jääneistä neuvolakäynneistä huolimatta pieni Liam-vauva voi hyvin ja hänen tarvitsi olla syntymänsä jälkeen vain pari päivää sairaalassa ennen kotiutumista.

Miten voi olla raskaana tietämättään?

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun nainen odottaa jälkikasvua tietämättään. Kerroimme aiemmin esimerkiksi suomalaisesta Heidistä, joka sai tietää olevansa raskaana vasta synnytyksessä.

Melissan ja Donnien tapauksesta uutisoinut Health-sivusto nostaa esiin muutamia syitä, joiden vuoksi raskaus saattaa jäädä odottavalta äidiltä huomaamatta.

Ensinnäkin raskausoireet – kuten pahoinvointi, väsymys ja painonnousu – vaikuttavat eri tavoin eri naisiin. Osalla oireet ilmenevät voimakkaina, osalla hyvin vähäisinä.

Toinen selittävä tekijä voi liittyä epäsäännölliseen kuukautiskiertoon, jolloin kuukautisten puuttumista ei välttämättä osaa pitää hälytysmerkkinä. Lisäksi raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen tehty raskaustesti voi näyttää virheellisesti negatiivista, koska tuolloin istukkahormonin pitoisuus on hyvin korkea.

Myös asian kieltämisellä saattaa olla osansa, jos nainen ei osaa suhtautua raskauteen tai häpeää sitä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat