Yhdysvaltojen varapresidenttiehdokkaat väittelevät tällä viikolla pleksilasi välissään – maskittomat läsnäolijat poistetaan paikalta

3:23
Katso video: Näin epidemiologian dosentti kommentoi Trumpille annettua lääkecocktailia.

Yhdysvalloissa varapresidenttiehdokkaiden väittelyä varten on suunniteltu erikoisjärjestelyjä sen jälkeen kun presidentti Donald Trumpilla ja hänen lähipiirissään on todettu useita koronavirustartuntoja.

Demokraattien varapresidenttiehdokkaan, senaattori Kamala Harrisin ja republikaanien ehdokkaan, varapresidentti Mike Pencen välissä tulee olemaan pleksilasi, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Väittely on määrä järjestää keskiviikkona paikallista aikaa.

Vaaliväittelyistä vastaava komissio haluaa myös varmistaa, että ehdokkailta otetaan koronavirustesti ennen väittelyä, kertoo muun muassa Los Angeles Times.

Läsnäolijoiden on käytettävä maskia tai heidät poistetaan tilasta.

Sääntöjen tiukentamisen taustalla on vaaliväittely, jossa presidentti Trump kohtasi demokraattien ehdokkaan, ex-varapresidentti Joe Bidenin. Muutaman päivän kuluttua Trumpilla todettiin virustartunta.

Julkisuudessa on ollut epätietoisuutta siitä, otettiinko Trumpilta koronavirustesti ennen väittelyä. Hänen perheenjäsenensä myös seurasivat väittelyä ilman kasvomaskeja.

Varapresidentti Pence tapasi Trumpin muutamaa päivää ennen kuin presidentillä todettiin koronatartunta. Pencen lääkärin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ollut lähikontakti, joten varapresidentti on voinut jatkaa vaalikampanjointia normaalisti, kertoi muun muassa New York Times.

Pencen edustajan mukaan varapresidentille tehdään koronavirustesti päivittäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja