Yhdysvaltojen suurimman autovalmistajan General Motorsin työntekijät menossa laajaan lakkoon: "Puolustamme tämän maan työläisten perusoikeuksia"

Autojätti General Motorsia (GM) uhkaa laaja lakko Yhdysvalloissa. Työtaistelun syynä ovat umpikujaan ajautuneet työsopimusneuvottelut.

Lakkoon on menossa noin 46 000 United Auto Workers -ammattiliiton jäsentä. Lakko on ensimmäinen laaja General Motorsia koskeva työnseisaus sitten vuoden 2007.

– Puolustamme tämän maan työläisten perusoikeuksia. Jäsenistömme on puhunut, ja olemme ryhtyneet toimiin. Tämä on päätös, jota ei ole tehty kevein perustein, vakuutti työehtoneuvottelujen johtajistoon kuuluva Ted Krumm.

GM:n kertoi tiedotteessaan olevansa pettynyt lakkopäätökseen ja vakuutti esittäneensä työntekijöilleen "vahvan tarjouksen".

– Olemme neuvotelleet hyvässä uskossa. Päämääränämme on ollut luoda vahva tulevaisuus niin työntekijöillemme kuin yritystoiminnallemme, tiedotteessa sanottiin.

GM on tehnyt hyvää tulosta useita vuosia. Työntekijöiden mukaan tuloksen hedelmiä on nyt aika jakaa myös työläisille, jotka ovat huonoina aikoina tehneet myönnytyksiä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti Twitterissä osapuolia sopuun.

– Palatkaa yhteen ja tehkää diili, presidentti evästi.

Lakon oli määrä alkaa puoliltaöin Yhdysvaltojen aikaa. GM on Yhdysvaltain suurin autonvalmistaja.

Lue myös:

    Uusimmat