Autojätti lirissä: Uutta Corvettea ei saada uunista ulos, koska vanhan valmistus on vielä kesken – tappiot 90 miljoonaa päivässä

Tässä on alle 60 000 dollarin Corvette C8 4:02
Tässä on alle 60 000 dollarin Corvette C8.

Yhdysvaltalaisella General Motorsilla on käsissään varsin kinkkinen tilanne kymmenien tuhansien työntekijöiden mentyä lakkoon.

Työt General Motorsin tehtailla seisovat jo neljättä viikkoa. Metsään menneiden työsopimusneuvotteluiden jälkeen lähes 50 000 United Auto Workers -ammattiliiton jäsentä on lakossa.

Lakko maksaa General Motorsille arviolta 90 miljoonaa dollaria päivässä. Keskeneräiset ajoneuvot odottavat valmistumistaan, ja tilanne vain pahenee.

Lakon seurauksena myös uuden sukupolven Corvette C8:n markkinoilletulo viivästyy. Autoa ei saada tekoon Bowling Greenin tehtaalla ennen kuin kaikki vanhanmalliset C7:t on valmistettu – ja näitä tilauksia on sisässä jopa 600 kappaletta.

Sitten, kun viimeinenkin C7 on rullannut tehtaalta ulos, menee linjasto kiinni kahdeksi viikoksi, minä aikana robotit ja prosessit säädetään C8:n tuotantoa varten.

Ilman lakkoa muutostyöt olisi käynnistetty tällä viikolla. General Motors 

UAW:n pääneuvottelija Terry Dittes kertoi New York Timesille lähettämässään kirjeessä, ettei sopua ole vielä toistaiseksi näkyvissä.

– Me ammattiliiton jäsenet emme voisi olla pettyneempiä General Motorsin toimintaan. Neuvottelut ovat ottaneet jopa takapakkia.

Lue myös:

    Uusimmat