Yhdysvaltojen hävittäjälentäjät kuvailivat näkemiään selittämättömiä ilmiöitä ensi kertaa julkisuudessa: "Jos näkisin tämän yksin, en tiedä sanoisinko mitään"

Näitä hävittäjälentäjien havaintoja ei ole pystytty selittämään – pilotit kuvailevat kokemustaan 2:47
Katso videolta, miltä pilottien havainnot näyttivät ja miten he kuvailevat kokemuksiaan.

Yhdysvaltojen puolustusvoimat tutkivat laivaston hävittäjälentäjien tekemiä näköhavaintoja lentävistä kohteista, joita ei ole pystytty tunnistamaan.

– Joskus oluen äärellä olemme yhdessä todenneet: "Jos näkisin tämän yksin, en tiedä sanoisinko siitä mitään, koska se kuulostaa niin hullulta", kuvailee entinen laivaston pilotti Alex Dietrich.

Dietrich kertoi CBS:n 60 minuuttia -ohjelmassa kokemuksestaan ensimmäistä kertaa. Hän on yksi piloteista, jotka kertoivat havainnoistaan ohjelmassa.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on vahvistanut videot tunnistamattomista kohteista aidoiksi.

– En tiedä kuka niitä rakentaa, kenellä on teknologia ja aivot siihen. Mutta siellä oli jotain, mikä liikkui lentokonettamme nopeammin, sanoo entinen laivaston pilotti David Fravor.

Pilotit uskovat, että kyseessä voi olla venäläistä tai kiinalaista teknologiaa.

Tiedustelukomitean jäsen, senaattori Marco Rubio, on samaa mieltä – ja näkee ne uhkana Yhdysvaltojen puolustukselle. Pentagon on muodostanut työryhmän tutkimaan näitä "tunnistamattomia ilmailmiöitä" (eng. unidentified aerial phenomena).

– Jos se olisi jotain planeettamme ulkopuolelta, se voisi olla itseasiassa parempi vaihtoehto kuin se, että olemme nähneet teknologisen harppauksen kiinalaisilta, venäläisiltä tai muilta vihollisiltamme, Rubio toteaa.

Työryhmän on määrä toimittaa raporttinsa tunnistamattomista ilmiöistä ensi kuussa kongressille.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä pilottien havainnot näyttivät ja miten he kuvailevat kokemuksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat