Yhdysvaltojen entisille presidenteille lähetettiin kirjepommeja – näin he asuvat nyt: Yhden asunto on helsinkiläisyksiötäkin halvempi

Pommilähetysten aalto Yhdysvalloissa 2:27

Parin päivän aikana uutiskuvatoimistot ovat lähettäneet ilma- ja katutason kuvamateriaalia Yhdysvaltain entisten presidenttien kodeista. Tämä siksi, koska Clintonien ja Barack Obaman postiin on lähetetty pommeiksi epäiltyjä paketteja. Missä maan entiset johtajat asuvat?

Yhdysvaltain entisistä presidenteistä Barack Obama, George W. Bush ja tämän isä George H.W. Bush asuvat kaupunkimaisessa ympäristössä. Obamat asuvat hieman yli 750-neliöisessä talossa Washingtonissa Kaloraman kaupunginosassa.

Town & Country -julkaisun mukaan Obamat maksoivat komeasta talostaan 8,1 miljoonaa dollaria. Heillä on yhä toinen koti Chicagossa.

Naapurina maailman rikkain ihminen

Obaman naapurustossa asuu nimekästä ja äveriästä väkeä, muun muassa tällä hetkellä maailman rikkaimmaksikin ihmiseksi tituleerattu Jeff Bezos, Amazon-verkkokaupan perustaja ja toimitusjohtaja. Kulmilla asuvat myös Donald Trumpin tyttären Ivanka Trump puolisonsa Jared Kushnerin kanssa.

Obaman republikaaniedeltäjä, George W. Bush (presidenttinä 2001-2009) majailee Laura-vaimonsa kanssa Dallasissa Teksasissa. Preston Hollow’n kaupunginosa on sekin hulppeaa aluetta. Siellä asuu muun muassa useita miljardöörejä.

Poika-Bush viihtyy myös maatilallaan

Bushit myös viettävät aikaansa Prairie Chapel -maatilalla Crawfordissa samaisessa osavaltiossa. Bush vetäytyi ranchilleen usein presidenttikaudellaankin, ja se tarjoaa virikkeitä muun muassa Bushin akvarelliharrastukselle.

Bushin edeltäjä, demokraattien Bill Clinton (1992-2001) ja puolisonsa Hillary Rodham Clinton, entinen ulkoministeri ja demokraattien presidenttiehdokas, asuvat Chappaquassa New Yorkin osavaltiossa, muutama kymmentä kilometriä Manhattanilta pohjoiseen.

Ilmakuvista päätellen siinäkin on mukavasti asuinneliöitä. Se on vehreän puuston keskellä, ja luonnollisesti aidattu vartioitu.

Presidentti Mauno Koivistonkin kanssa mainiosti juttuun tullut George H.W. Bush (1989-1993) asuu West Oaksin kaupunginosassa Houstonissa Teksasissa. Bush rakennutti nyt edesmenneen Barbara-vaimonsa kanssa oman uuden kotinsa 1990-luuvun alkupuolella.

Isä-Bushin kesäasunto meren rannalla

Republikaaneja edustaneella Bushilla on kesäasunto Kennebunkportissa Mainessa Bostonin pohjoispuolella maan koillisrannikolla. Se tunnetaan myös Bush Compoundina, ja paikka on ollut suvun varsin viihtyisä kesäkoti jo vuosisadan verran.

94-vuotias Georgiasta kotoisin oleva demokraattipresidentti (1977-1981) Jimmy Carter asuu synnyinseudullaan Plainsissa Atlantasta etelään.

Carterin koti arvoltaan kuin yksiö Helsingissä

Pihi Carter ei ole koskaan ollut tunnettu hulppeasta elämäntyylistään. Entinen maapähkinäfarmari asuttaa ranchillaan taloa, jota ei voi hyvälläkään tahdolla kutsua palatsimaiseksi. Sen arvoksi on arvioitu vastikään 167 000 dollaria. Summalla saisi yksiön Helsingistä.

Talon arvo on pienempi kuin yksikään sitä vartioivan salaisen poliisin auton, yhdysvaltalaismediassa on todettu.

Epäillyn pommikirjeen on saanut myös Obaman varapresidentin Joe Bidenin postilaatikko.

Ilmakuvat kertovat, että Greenvillessä Delawaressa, Philadelphiasta etelään, Biden asuu varsin näyttävässä ja tilavassa kartanossa. Sekin tiheän puuston ympäröimänä.  

Lue myös:

    Uusimmat