Yhdysvaltoihin juuri ennen koronaviruksen takia asetettua matkustuskieltoa lähtenyt Lotta Hintsa kommentoi päätöstään: "Rehellisesti tunsin oloni nolostuneeksi"

Erikoishaastattelussa Lotta Hintsa – mikä on saanut entisen missin innostumaan vuorikiipeilystä? 12:50
Erikoishaastattelussa Lotta Hintsa – mikä on saanut entisen missin innostumaan vuorikiipeilystä?

Lotta Hintsa avaa Yhdysvaltojen matkustuspäätöksensä taustoja. 

Entinen missi Lotta Hintsa matkusti aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltoihin juuri ennen kuin presidentti Donald Trumpin matkustuskielto tuli voimaan. Trump ilmoitti kuluvalla viikolla Yhdysvaltojen kieltävän koronaviruksen takia matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin 30 vuorokauden ajaksi. Kielto tuli voimaan perjantaina keskiyöllä paikallista aikaa.

Hintsa matkusti Yhdysvaltoihin torstaina 12. maaliskuuta. Hän kertoi tuolloin MTV Uutisille menevänsä Yhdysvaltoihin treenaamaan vuorikiipeilyä. 

– Aika tyhjä kone. Mietityttää vähän, että mitkä kaikki voi mennä vielä pieleen. Veikkaan, että ainakin jatkolennolta myöhästyn JFK:ssa. Tärkeintä on se, että kunhan olen maan rajojen sisäpuolella ennen puolta yötä, Hintsa viestitti tuolloin. 

Hintsa julkaisi Instagram-tilillään lauantaina 14. maaliskuuta päivityksen, jossa hän kertoo tarkemmin matkastaan ja tunnelmistaan sen aikana. Nainen kertoo, että hänen täytyi tehdä päätöksensä siitä, lähteekö hän suunnitellulle matkalleen, erittäin nopeasti, sillä sen lähtoajankohta aikaistui Trumpin ilmoituksen myötä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Torstaiaamuna viidelmä heräsin lähteäkseni junaan, mutta sen sijaan minun täytyi päättää kahdessa minuutissa lennänkö Yhdysvaltoihin saman aamun aikana vai jäänkö Suomeen ja perun kahden kuukauden treenileirin (alunperin minun oli tarkoitus lähteä sunnuntaina). Se oli melko helppoa järjestää, joten päätin ottaa riskin, Hintsa kirjoittaa päivityksessään. 

Hintsan mukaan koronavirustilanteen vakavuus herätti hänet lennon aikana, jolloin hän luki toimista, joihin Suomen hallitus ryhtyi viruksen leviämisen estämiseksi. Pääministeri Sanna Marinin vetämässä tiedotustilaisuudessa torstaina 12. maaliskuuta ilmoitettiin muun muassa linjauksesta, jonka mukaan kaikki yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka. Aiemmin samalla viikolla Ulkoministeriö puolestaan linjasi, että kaikkea matkustamista ulkomaille on toistaiseksi vältettävä. 

– Rehellisesti tunsin oloni nolostuneeksi siitä. Mutta matkani aikana ilahduin nähdessäni kuinka ihmiset todella panostavat käsiensä sekä pintojen puhdistamiseen, käsiensä pesemiseen sekä etäisyyksien pitämiseen, vaikka on sanottava, että joillakin on vielä opittavaa siitä, kuinka yskitään muut huomioon ottaen, Hintsa pohtii. 

Hintsa painottaa tekstinsä lopussa, ettei hän itse usko, että kenelläkään on syytä paniikkiin, mutta varotoimien suorittaminen on silti erittäin järkevää ja kaikkien vastuulla. 

Lue myös:

    Uusimmat