Yhdysvaltalaistähdeltä positiivinen dopingnäyte – pelastus löytyi edesmenneen koiran lääkereseptistä

Positiivisen dopingnäytteen syksyllä antanut parayleisurheilija Roderick Townsend ei saa kilpailukieltoa, kertoo Yhdysvaltojen antidopingvirasto USADA.

Townsend marraskuussa antamasta dopingnäytteestä löytyi kapromoreliinia. Vaikka ainetta ei ole listattu WADA:n kiellettyjen aineiden listalle, pitää WADA ainetta silti määrittelemättömänä aineena peptidihormonien, kasvutekijöiden ja vastaavien aineiden luokassa.

USADA:n testauksessa kyseinen aine on määritelty kielletyksi. Kapromoreliini lisättiin myös 1. tammikuuta voimaan astuuneelle WADA:n kiellettyjen aineiden listalle.

USADA:n tekemän tutkinnan mukaan kapromoreliini päätyi Townsendin kehoon vahingossa.

– Townsend toimitti asiakirjat resepteistä lemmikin lääkkeeseen, joka sisältää kapromoreliinia, ruokahalua stimuloivaa ainetta, jonka eläinlääkäri oli määrännyt ylläpitämään sairaan koiran painoa, USADA:n tiedotteessa todetaan.

– Hän antoi koiralleen lääkettä suun kautta ruiskun avulla päivittäin lemmikkinsä viimeisinä viikkoina. Koiransa kuoleman jälkeen Townsend säästi ruiskun, jolla hän antoi lääkettä koiralleen. Hän käytti myöhemmin samaa ruiskua, joka ei sisältänyt enää selviä jäämiä lääkkeestä, ravitsemusterapeuttinsa suositteleman D-vitamiinin annosteluun.

Tutkimuksen ja Townsendin toimittamien todisteiden nojalla USADA tuli lopputulokseen, ettei kyseinen aine päätynyt tarkoituksella Townsendin kehoon. Tästä johtuen Townsendia ei rangaista kilpailukiellolla.

31-vuotias Townsend on voittanut kaksi paralympiakultaa korkeushypyssä ja yhden paralympiakullan pituushypyssä.

Lue myös:

    Uusimmat