Yhdysvaltalainen yleisurheilija kärähti dopingista – syytti tapauksesta suklaapatukkaa

Yhdysvaltalainen seiväshyppääjä Cole Walsh sai kolmen kuukauden mittaisen kilpailukiellon käytettyään kannabispohjaista dopingainetta viime tammikuussa. 24-vuotias on nyt avannut tapauksen taustoja sosiaalisessa mediassa, laittaen ongelman suklaapatukan piikkiin.

Vuoden 2019 Qatarin MM-kisoissa Walsh sijoittui kymmenenneksi. Hänen positiivinen testituloksensa ilmeni kuitenkin vasta tammikuun lopulla, kun hän hyppäsi kolmanneksi Saksan Cottbusin hallikisoissa. Dopingtestistä löydettiin tetrohydrokannabinolia (THC), minkä myötä hänen kilpailukieltonsa alkamispäiväksi merkattiin 29. tammikuuta.

– Söin THC:tä sisältäneen suklaapatukan, joka auttoi minua nukahtamaan lennon aikana. En kuvitellut sen jättävän kehooni niin paljon THC:tä, että dopingtestini olisi positiivinen, Walsh kirjoitti Instagram-tililleen.

Walsh on siis jo kärsinyt kilpailukieltonsa. Seiväshyppääjän rangaistus oli alun perin kuuden kuukauden mittainen, mutta marijuanan käyttöön liittyneen neuvontaohjelman suorittaminen puolitti Walshin pannan, kertoo Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usada.

Lue myös:

    Uusimmat