"Laupias samarialainen" vaani päihtyneitä kadulla – Britannian pahimmaksi raiskaajaksi nimetyllä hentoisella homomiehellä liki 200 uhria, jotka eivät tienneet tapahtumista mitään

Manchesterissa etenkin heteromiehiä vaaninut sarjaraiskaaja Reynhard Sinaga on tuomittu kymmenien vuosien vankeuteen. Sinaga teeskenteli auttavansa uhrejaan ennen kuin huumasi heidät ja videoi itsensä raiskaamassa heidät. Kammottavien tekojen laajuus paljastui miehen itse kuvaamilta videoilta. Uhreista tiettävästi vain viimeinen ymmärsi, mitä hänelle tapahtui.

36-vuotias indonesialainen jatko-opiskelija Reynhard Sinaga on tuomittu pitkään, vähintään 30 vuoden vankeusrangaistukseen.

Hänet katsottiin syyllistyneen 48 miehen raiskaukseen tai muuhun seksuaaliseen tekoon heitä kohtaan Manchesterissa.

Miehen uhrien määrän uskotaan kuitenkin olevan paljon tätä suurempi. Sinagan epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen ainakin yli 195 miestä kahden ja puolen vuoden aikana.

Tekeytyi uhriensa auttajaksi, huumasi ja raiskasi

"Laupiaaksi samarialaiseksi" nimetty mies noudatti teoissaan samaa kaavaa. Brittilehti The Guardian on avannut miehen toimintatapaa laajassa artikkelissaan.

Lehden mukaan Sinagan houkutteli juhlineessa tilassa olleita miehiä asuntoonsa aamuyön tunteina, huumasi heidät ja kävi heidän kimppuunsa sen jälkeen, kun uhrit olivat sammuneet.

Oikeudessa kuultujen todistajien mukaan Sinagan vaani etenkin sellaisia nuoria miehiä, jotka olivat joutuneet eroon ystävistään hurvitteluillan tiimellyksessä, ja jotka eivät onnistuneet saaman taksia kotiin tai joiden puhelimista oli akku loppunut. 

Harvinaisen paljon uhreja

Sinaga tuomittiin ainakin 30 vuodeksi vankeuteen.

Tuomari Suzanne Goddardin mukaan Sinaga on "vaarallinen, syvästi häiriintynyt ja pervettinen henkilö, jolla ei ole mitän käsitystä todellisuudesta", ja jota "ei pitäisi koskaan vapauttaa vankilasta".

– Olet paha seksirikollinen, joka saalisti nuoria miehiä, jotka olivat lähteneet keskustaan haluamatta mitään muuta kuin hauskan illan ystäviensä kanssa, Goddard sanoi oikeudessa syytetylle.

– Eräs uhreista kuvaili sinua henkilökohtaisessa lausunnossaan hirviöksi. Määritelmä on oikea, kun ottaa huomioon tekojesi kokoluokan ja valtavuuden. Harvoin, jos koskaan, on oikeudessa nähty raiskausjuttua, jossa on näin monta uhria näin pitkän ajan kuluessa, tuomari jatkoi.

Vimeinen uhri heräsi kesken teon

48 tunnistetusta uhrista 47:llä ei päihtymistilansa vuoksi ole pienintäkään muistikuvaa Sinagan tekosista, josta he ovat saaneet kuulla poliisin otettua heihin yhteyttä.

Yli kaksi ja puoli vuotta homomiehiä saalistaneen Sinagan onni kääntyi vuoden 2017 kesäkuussa, kun miehen silloinen uhri heräsi kesken raiskauksen ja soitti poliisille.

Sinagan viimeinen uhri oli 18-vuotias nuori, jonka hän oli saanut mukaansa paikallisen yökerhon edustalta. Sinagan kohtalo oli sinetöity, kun 18-vuotias heräsi indonesialaismiehen kotoa farkut ja bokserit polvissa kasvot kohti lattiaa, The Guardian kertoo.

Poliisi tajusi pidättäneensä väärän miehen

Nuorukainen tajusi, mitä oli tapahtumassa ja onnistui työntämään itseään nuoremman ja hoikemman päällekarkaajan sivuun. Seuraavaksi mies hakkasi Sinagan pahasti.

18-vuotias soitti hätänumeroon. Sinaga vietiin sairaalaan ja 18-vuotias poliisiputkaan pahoinpitelystä epäiltynä. Tapauksen tutkimusten edetessä poliisi alkoi kuitenkin ymmärtää pidättäneensä väärän miehen.

Kun Sinagaa kuulusteltiin sairaalassa, hän käyttäytyi poliisin mukaan oudosti, The Guardian kertoo.

Miehen kerrotaan vaatineen puhelintaan takaisin pakkomielteenomaisesti samalla kun hän yritti harhauttaa poliisia antamalla toistuvasti väärän PIN-koodin. Kun Sinaga viimein paljasti oikean tunnusluvan, yritti hän repiä puhelimen poliisin kädestä.

Puhelimesta löytyi videoita raiskauksista

Puhelimesta löytyivätkin ensimmäiset todisteet raiskauksista ja muista seksuaalisista teoista.

Kotietsinnässä Sinagan luota löydettiin vielä toinen puhelin, jonka sisältö oli yhtä raskauttavaa. Kuukausia kestäneiden analyysien jälkeen poliisi on identifioinut yli 195 eri uhria, joska olivat kaikki tiedottomassa tilassa Sinagan käyttäessä heitä hyväkseen.

Paikallinen syyttäjäviranomainen Ian Rushton on luonnehtinut Sinagaa "Ison-Britannian oikeushistorian tuotteliaimmaksi raiskaajaksi". Poliisi etsii edelleen ainakin 70 uhria, joita ei ole pystytty tunnistamaan.

Huumausaine ehkä gammaa

Se, mitä ainetta Sinaga käytti huumatakseen uhrinsa, ei ole tiedossa.

Viimeistä uhria, kesäkuisen yön 18-vuotiasta, kuulusteltiin vasta kaksi vuorokautta tapahtumien jälkeen, jolloin jälkiä mahdollisesta huumausaineesta ei enää voi löytää elimistöstä.

Syyttäjä on kuitenkin vakuuttunut siitä, että uhrit on huumattu, todennäköisesti gammana tunnetulla huumella tai sen kaltaisella. 

Sinagan epäillään käyttäneen gammaa siksi, että se aiheuttaa oireita, joita videoilla nähtävillä uhreilla vaikuttaa olevan, kuten tiedottomuutta ja avuttomuutta.

Tarjosi juotavaa, sen jälkeen uhrit eivät muista mitään

Monet uhreista muistavat Sinagan tarjonneen heille juotavaa asunnossaan. Joillekin Sinaga oli luvannut lisää juhlimista, toisille taas nukkumapaikan yöksi.

Erään heteroseksuaalisen uhrin, jonka Sinaga raiskasi videoiden mukaan neljä kertaa, miehen antamassa drinkissä oli jotain outoa. Mies kertoi oikeudelle, ettei muista tapahtumista mitään ennen kuin heräsi seuraavana päivänä Sinagan asunnosta "elämänsä kankkusessa".

Sinagan uhreilleen antama huume on niin voimakasta, että ainoastaan viimeisellä uhrilla on jonkinasteista varmaa tietoa siitä, että hänen kimppuunsa oli käyty seksuaalisesti.

Poliisin kolkuttaessa heidän ovilleen monet uhreista muistivatkin Sinagan laupiaana samarialaisena, joka oli pelastanut heidät vaikeasta tilanteesta. 

Sinaga väitti uhrien lähestyneen häntä

48 uhria suostui lopulta todistamaan miestä vastaan oikeudessa. Oikeudenkäynti käytiin neljässä erässä ja osa todistajista todisti videoyhteyden välityksellä tai sermien takana, Sinagan katseelta piilossa.

Omissa todistuksissaan Sinaga kuvaili itseään naismaiseksi gaymieheksi ja sanoi, että hänen väitetyt uhrinsa olivat "seksuaalisesti uteliaita miehiä".

Sinagan mukaan kaikki 48 miestä lähestyivät häntä kadulla lähellä hänen kotiaan ja sopivat jo ennen asunnolle menoa suostuvansa seksuaalisiin tekoihin.

Sinagan mukaan miehet valehtelivat oikeudessa.

"Järjetön selitys"

Tuomari Suzanne Goddardin mukaan Sinagan selitys on järjetön.

– On absurdia ajatella, että jokainen näistä miehistä olisi pyytänyt sinulta oraali- tai anaaliseksiä ja olisi suostunut ottamaan osaa seksuaalifantasiaasi makaamalla täysin liikkumattomana koko aktin ajan puhumatta ja ääntäkään päästämättä, ja että he olisivat suostuneet kuvattaviksi äärimmäisen intiimillä tavalla, Goddard on lausunut.

Koska Sinaga pitäytyi puolustuksessaan, oli valamiesten katsottava todistusaineistona käytettyjä videoita. Heille myös tarjottiin jälkeenpäin terapiaa.

Sinagan kohtaloksi koituikin lopulta hänen oma pakkomielteensä dokumentoida rikoksensa. Ilman poliisin takavarikoimia puhelimia rikosten ällistyttävä laajuus ei olisi ehkä koskaan paljastunut.

Lähteet: The Guardian, Gaytimes, BBC​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja