Yhdysvaltalaisdiplomaatin vaimo ajoi väärällä puolella tietä ja tappoi brittipojan – Trump yritti yllättäen saada kuolleen pojan vanhemmat tapaamaan yliajajan

Yhdysvaltalaisdiplomaatin vaimo ajoi väärällä puolella tietä ja tappoi brittipojan – Trump yritti yllättäen saada pojan vanhemmat tapaamaan poikansa tappajan 2:01
Harry Dunnin vanhemmat ovat parhaillaan Yhdysvalloissa yrittämässä saada poikansa tapaukselle enemmän julkisuutta ja saadakseen Anne Sacoolasin oikeuden eteen.

Yhdysvaltalaisdiplomaatin vaimo Anne Sacoolas, 42, aiheutti kuolonkolarin elokuun lopulla Britannian Northamptonshiressä ajettuaan autollaan väärällä puolen tietä. 

Kolarissa kuoli moottoripyörällään matkalla ollut paikallinen 19-vuotias Harry Dunn.

Sacoolas oli ollut maassa vasta kolme viikkoa. Poliisin mukaan valvontakamerakuva todistaa, että Sacoolasin kuljettama auto lähti Britannian ilmavoimien tukikohdasta väärällä puolella tietä.

Britanniassa on vasemmanpuoleinen liikenne, kun taas Yhdysvalloissa ajetaan tien oikealla puolen.

Poistui maasta

Sacoolasin mies on Yhdysvalloissa diplomaattina, joten myös hän itse kuuluu diplomaattisen suojan piiriin eikä voi joutua syytteeseen.

Onnettomuuden jälkeen Sacoolas vakuutti poliisille, ettei hänellä ollut aikomusta poistua maasta. Sacoolas kuitenkin lähti pian tämän jälkeen Yhdysvaltoihin. 

Sacoolas ei palaa Britanniaan

Harry Dunnin vanhemmat lensivät Yhdysvaltoihin sunnuntaina. He yrittävät saada Sacoolasia palaamaan Britanniaan oikeuden eteen. 

Yllättäin he saivat kutsun saapua vierailulle Valkoiseen taloon tiistaina. 

Dunnin perheen mukaan presidentti Donald Trump oli lämmin ja sympaattinen heitä kohtaan, mutta kertoi heille, ettei kolmen lapsen äiti Anne Sacoolas palaisi Britanniaan.

Trump yritti järjestää yllätystapaamisen

Trump yllätti pariskunnan kertomalla, että Sacoolas on samassa talossa, ja he voisivat tavata tämän, mutta pariskunta kieltäytyi. 

– Emme olleet valmiita tapaamaan häntä. Se olisi ollut hätäiltyä, Tim Dunn sanoi Telegraphin mukaan.

Dunnin mukaan pariskunta haluaa tavata Sacoolasin, mutta Britanniassa.

– Emme halunneet joutua tapaamiseen, johon emme olleet valmistautuneet.

Pariskunnan mielestä tapaamisessa pitäisi olla mukana terapeutteja ja välittäjiä.

– Ei vain hän ja me. En usko, että se olisi järkevää hänelle, saati sitten meille, Harry Dunnin äiti Charlotte Charles toteaa.

"Jos kyseessä olisi poikasi, tekisit samoin"

Charles kertoo pitäneensä Trumpia lujasti kädestä ja olleensa hänelle rehellinen.

– Sanoin, että jos kyseessä olisi sinun poikasi, tekisit kuten me. Hän tarttui käteeni tiukemmin ja sanoi, että niin tekisinkin, Charles kertoo.

Charlesin mukaan Trump oli tapaamisessa luvannut yrittää katsoa asiaa toiselta näkökannalta.

– Hän näytti ymmärtävän, että surumme on ollut lukittuna sisällämme seitsemän viikon ajan tilanteessa, jonka olisi pitänyt olla hyvin selvä, Charles kertoo Telegraphissa.

Lue myös:

    Uusimmat