Poika kuoli kolarissa, kun diplomaatin vaimo ajoi väärällä puolella tietä – tapauksesta kehkeytymässä diplomaattinen kiistakysymys Britanniassa

Britanniassa viranomaiset ovat nostaneet syytteet yhdysvaltalaisen diplomaatin vaimoa vastaan liikenneonnettomuudesta, jossa teini-ikäinen poika kuoli.

Nainen lähti pian liikenneonnettomuuden satuttua Yhdysvaltoihin ja on sittemmin kieltäytynyt palaamasta Britanniaan ja vedonnut diplomaattiseen koskemattomuuteensa.

Kuolemaan johtanut onnettomuus sattui elokuussa. Moottoripyörää kuljettanut 19-vuotias Harry Dunn kolaroi auton kanssa, joka ajoi tien väärällä puolella lähellä Yhdysvaltain lentotukikohtaa Northamptonshiressä keskisessä Britanniassa.

Diplomaatin vaimo Anna Sacoolas myönsi lokakuussa kuljettaneensa autoa, mutta oli jo tuolloin Yhdysvalloissa.

Tapaus on nostattanut keskustelun diplomaattisen koskemattomuuden rajoista tapauksissa, joissa ei ole kyse kansallisesta turvallisuudesta.

Johnson pelkää kauppasuhteiden puolesta

Samalla tapaus on tuottanut päänvaivaa pääministeri Boris Johnsonille, joka pyrkii petaamaan mahdollisimman hyviä kauppasuhteita Yhdysvaltoihin EU-eroa silmällä pitäen.

Syyttäjä päätti perjantaina, että Sacoolasia syytetään kuolemantuottamuksesta. Britannian ulkoministeri Dominic Raab sanoi, että syytteenluku oli tärkeä askel prosessissa, jonka myötä Sacoolasin pitäisi palata Britanniaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriö puolestaan ilmaisi sympatiansa Dunnin perheelle, mutta kertoi heti perään olevansa pettynyt Britannian viranomaisen päätökseen.

– Olemme pettyneitä tämänpäiväiseen ilmoitukseen emmekä usko tämän tuovan ratkaisua yhtään lähemmäs, ulkoministeriön tiedottaja sanoi ja toisti, että autonkuljettajalla oli diplomaattinen koskemattomuus onnettomuuden sattuessa. 

Korjaus 21.12. klo 5.07: Korjattu virhe otsikossa, onnettomuudessa ei kuollut nainen vaan poika.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja