Mainos

Yhdysvaltalainen senaattori menetti molemmat jalkansa Irakin sodassa, haukkui Trumpin twiittailun ja odottaa nyt lasta

0:53

Tammy Duckworthista on tulossa ensimmäinen yhdysvaltalainen senaattori, joka synnyttää lapsen toimikautensa aikana. Duckworthin toisen lapsen on tarkoitus syntyä keväällä.

Bryan ja minä olemme niin innoissamme, että perheemme kasvaa hieman suuremmaksi. Myös Abigail odottaa innokkaana päästäkseen toivottamaan pikkusiskonsa kotiin keväällä, senaattori kertoi lausunnossa.

Senaattorin mukaan aiemmat kokemukset vanhemmuudesta ovat saaneet hänet entistäkin sitoutuneemmaksi tehtäväänsä. Toisaalta senaattori myönsi, että äitiyden yhdistäminen poliittiseen työhön on raskasta.

– En kuitenkaan ole ainoa ihminen, jonka täytyy yhdistää vanhemmuus ja työ, Duckworth muistutti.

Sivalsi aiemmin Trumpia

Tammy Duckworth on toiminut aiemminkin edelläkävijänä erilaisissa asioissa. Hän palveli ennen poliittista uraansa helikopterilentäjänä ja kärsi Irakissa vakavia vammoja vuonna 2006. Duckworthin helikopteri ammuttiin alas ja hänen molemmat jalkansa jouduttiin amputoimaan.

Vammautumisen jälkeen Duckworth toimi kotiosavaltionsa Illinoisin veteraanien hoidosta vastaavan viraston johtajana. Vuonna 2009 presidentti Barack Obama nimitti hänet apulaisministeriksi Yhdysvaltain liittovaltion veteraaniasioista vastaavaan ministeriöön.

Sittemmin Duckworth valittiin Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen, jossa hän aloitti kautensa vuonna 2013. Neljä vuotta myöhemmin hänestä tuli maan ensimmäinen vammautunut naissenaattori. Samalla hänestä tuli toinen maan senaatissa koskaan istunut amerikanaasialainen nainen. Duckworth syntyi alun perin Thaimaassa.

Monet vastoinkäymiset selättänyt poliitikko ja sotaveteraani ei myöskään säästele sanojaan. Lauantaina senaattori sivalsi presidentti Donald Trumpia tämän haukuttua ja syytettyä demokraatteja hallinnon sulkemisesta.

Trump twiittasi tuolloin, että demokraatit pitävät maan armeijaa panttivankina saadakseen läpi laittomia siirtolaisia koskevat tavoitteensa.

– Käytin koko aikuisikäni joukkojemme hyvinvoinnin, koulutuksen ja varustelun varmistamiseen. En hyväksy sitä, että armeijan kutsuntoja useita kertoja vältellyt ihminen saarnaa, mitä puolustusvoimamme tarvitsevat, senaattori Duckworth sanoi senaatissa. 

Jutun lähteenä myös: Biography.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.