Yhdysvaltalaislehti hehkuttaa Sauli Niinistöä: "Yksi harvoista maailman johtajista, joka tulee toimeen sekä Putinin että Trumpin kanssa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo suhteestaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin – ottaa kantaa myös kyseenalaiseen kansanäänestykseen 3:22
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo suhteestaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin (SuomiAreenassa 15.7.)

Presidentti Sauli Niinistö nosti artikkelin esille tänään tviitissään todeten: "Kahvipöydässä muutakin luettavaa".

Yhdysvaltalainen Foreign Policy aloittaa Sauli Niinistöstä kertovan artikkelinsa esittelemällä presidentin hillittynä miehenä. Lehti kertoo Ninistön olevan lakimies koulutukseltaan, ja kertoo hänen olevan yksi harvoja maailman johtajista ja ainoa länsimaan johtaja, jolla on hyvät suhteet sekä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin.

– Hän tietää, mitkä taistelut kannattaa taistella ja mitkä jättää väliin,  kuvailee ulkopolitiikan tutkija Michael O'Hanlon Brookings Institutionista.

Niinistö itse tviittasi artikkelista tänään: 

Foreign Policy kirjoittaa Niinistön osaavan tuoda näkemyksensä taitavasti esille. Näin lehti kuvailee Trumpin ja Niinistön yhteistä lehdistötilaisuutta Yhdysvalloissa viime lokakuussa.

– Niinistö sanoi "Sinulla on suuri demokratia" ja katsoi Trumpia silmiin tarkkaavaisena (tai ainakin hän näytti siltä), "Jatka sitä".

NIinistön ja Putinin suhdetta käsitellessään lehti mainitsee Niinistön tviitin, jossa hän kertoi soittaneensa Putinille ja keskustelleensa Valko-Venäjän kireän tilanteen ratkaisemisesta sekä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tilanteesta ja epäillystä myrkytyksestä. 

– Navalnyin henkilökunta kiitti myöhemmin erityisesti Niinistöä siitä, että hän suostutteli Putinin sallimaan Navalnyin lennättämisen hoitoon Berliiniiin, lehti kirjoittaa.

Foreign Policy tuo esille myös sen, ettei Niinistö kritisoi mielellään kumpaakaan johtajaa, Trumpia tai Putinia. Lehti lisää, ettei Niinistö kuitenkaan epäile kritisoida heidän politiikkaansa, jos tarve vaatii.

Lehti kysyi Niinistöltä myös, onko hän yhä samaa mieltä siitä, että Yhdysvalloissa on "suuri demokratia" sen jälkeen, kun Trumpin hallinto lähetti kesällä liitovaltion joukkoja rauhoittamaan rasismin vastaisia mielenosoituksia.

– Tähän kysymykseen Niinistö kieltäytyy vastaamasta, Foreign Policy toteaa.

Suomessa artikkelista kertoi ensimmäisenä mediana Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat