Yhdysvaltalainen Carter Camper muutti Tampereen ydinkeskustaan – suomalaisessa kerrostaloelämässä yksi puute

Maalikooste: Tappara - TPS 7:15
Videolla maalikooste Tappara–TPS-puolivälieräsarjan viidennestä ottelusta

Kokenut amerikkalaishyökkääjä löysi tiensä Euroopan jäälle yli 30-vuotiaana.

Kolmatta peräkkäistä jääkiekon Suomen mestaruutta tavoittelevan Tapparan hyökkääjä Carter Camper pelaa Euroopassa neljättä kauttaan. Ajanjaksoon on mahtunut niin hienoja tapahtumia, että 35-vuotias hyökkääjä harmittelee jo tuloaan Eurooppaan vasta yli 30-vuotiaana.

– Lapset ovat tärkein asia elämässä, ja meillä on neljä hienoa poikaa. Tällä kaudella olin katsomassa, kun vanhin poikani laukoi Tapparan erätaukoviihteessä kaikki kolme rankkaria maaliin. Viime kaudella Ruotsissa hän onnistui televisioidussa SHL:n ottelussa ainoana laukojana, Camper hehkuttaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kymmenvuotias Brayden sekä seitsemänvuotias Wyatt pelaavat Tapparan junioreissa. Molemmat käyvät myös koulua Tampereella. Vaimo Erika Camper huolehtii kotona nuorimmista, kaksivuotiaasta Cooperista ja yksivuotiaasta Milesista.

– Kun lapset ovat lähteneet kouluun, aika kuluu nuorempien kanssa hyvin. Käymme paljon kävelemässä ympäri kaupunkia. Nähtävyydet sekä hienot järvetkin on nähty moneen kertaan, Erika Camper sanoo.

Erika Camper on miestään vuoden nuorempi. Molemmat ovat kotoisin Clevelandin läheltä Ohion osavaltiosta. He tapasivat toisensa vuonna 2008 molempien opiskellessa ohiolaisessa Miamin yliopistossa.

– Olin ensimmäisen vuoden opiskelija, kun Carter piti kotonaan bileet. Ystävät houkuttelivat minut mukaan. Ihastuimme toisiimme, ja naimisiin menimme elokuun lopulla 2012, Camper muistaa.

Eurooppa imi NHL:stä

Carter Camper pääsi ensimmäisellä NHL-kaudellaan 2011–12 pelaamaan Bostonissa kolme ottelua ja teki yhden maalin.

– Kiekkoilijan ura tuntui olevan nousussa. Mutta ura huipulla jäi siihen, vaikka sain myöhemminkin hyviä sopimuksia. Silti nyt tuntuu, että Eurooppaan olisi pitänyt tulla aiemmin. Vanhemmat lapset oppivat Leksandissa ruotsin kielen, ja viihdyimme siellä kaikki hyvin, Camper sanoo.

Camper teki Tapparaan vuoden sopimuksen. Perhe sai asunnon aivan Tampereen keskustasta.

– Kotoa on kahden minuutin kävelymatka hallille. Käymme katsomassa vanhempien poikien treenit ja Carterin kotiottelut. Mielestäni viihdymme täällä hyvin, ja minun puolestani Carter saisi pelata Tapparassa ensi kaudenkin, Erika Camper toivoo.

Carter Camper itse pohtii mahdollista jatkoa Euroopassa myöhemmin kesällä.

– Päätökselläni ei ole kiire. Pitää ajatella lastenkin parasta. Ohiossa olisi vanhemmat, suku ja ystävät lähellä, Camper sanoo.

Joulu Lapissa

Treenit ja pelit rytmittävät perheen elämää ehkä pitkälle huhtikuuhun. Toki vapaapäiviäkin on ollut.

– Vietimme Lapissa joulun aikaan viisi päivää. Ne olivat ihania päiviä, siellä oli kaunista. Helsingissäkin olemme käyneet, Erika Camper sanoo.

Kerrostaloasumisessa on myös puutteensa.

– En ole tutustunut kehenkään niin hyvin, että voisin käydä vaikka lainaamassa kahvia, jos kotoa ei löytyisi, Carter Camper naurahti torstaina voittopelin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat