Yhdysvaltalainen autotoimittaja katosi koeajoreissulla – viimeinen viesti huolestuttaa

Yhdysvaltalainen autojournalisti Davey G. Johnson on kadonnut.

David Gordon Johnsonin kerrotaan olleen koeajamassa Hondan CB1000R-moottoripyörää Motorcyclist-lehden artikkelia varten, kun hän katosi.

Miehen tiedetään suunnanneen ensin Los Angelesista Las Vegasiin 2. kesäkuuta ja sitten Kaliforniassa sijaitsevan Mammoth Mountain -tulivuoren kautta Sonoran vuoristosolaan 4. kesäkuuta.

Sonoran sola on Johnsonin katoamisesta uutisoivan Jalopnikin mukaan haastava tienpätkä, jossa tie voi olla jäinen kesälläkin. Johnsonin kuitenkin tiedetään päässeen solasta ehjin nahoin, sillä 5. kesäkuuta hän oli lähettänyt tyttöystävälleen seuraavan tekstiviestin:

– Olen pahoillani, että sain sinut huolestumaan. Olen kunnossa ja hengissä, mutta aivan poikki. Rakastan sinua kovasti.

Sähkölautta lastattiin sähköautoilla Paraisilla 0:31
VIDEO: Sähkölautta lastattiin sähköautoilla Paraisilla.

Myöhemmin samana päivänä Johnson tekstasi ystävälleen olevansa levähdyspaikalla Calaverasin piirikunnassa ja istuskelevansa puron varressa. Hän lähetti ystävälleen myös valokuvia maisemista.

Tämän jälkeen Johnsonin liikkeistä ei ole tietoa.

Johnsonilla koeajossa ollut Honda löytyi 8. kesäkuuta samaiselta levähdyspaikalta, josta hän oli viestitellyt kaverilleen. Pyörässä ei ollut merkkejä esimerkiksi onnettomuudesta. Satulan päällä oli Johnsonin kypärä, jonka sisässä hänen ajohanskansa siististi aseteltuna.

Johnsonin vaatteet, puhelin, kannettava tietokone ja reppu löytyivät puron penkalta.

Välittömästi käynnistettyihin etsintöihin otti osaa 45 ihmistä, kaksi helikopteria ja lukuisia koiria, mutta Johnsonia ei ole toistaiseksi löydetty.

Jalopnikin mukaan kyseinen puro, tai pieni joki, ei ollut vielä täysin sula talven jäljiltä ja sen vesi on erittäin kylmää. Virtausten vuoksi siinä on myös haasteellista uida.

Johnsonin katoamisesta kirjoittava Jalopnikin toimittaja, Jason Torchinsky, kertoo tämän työskennelleen aiemmin Jalopnikille.

– Olen tavannut Daveyn kasvotusten vain pari kertaa, ja koenkin tuntevani hänet paremmin työnsä kautta – erityisesti hänen varhaisista Jalopnik-kirjoituksistaan.

Johnsonin ystävät ovat perustaneet GoFundMe-joukkorahoitussivustolle keräyksen, jolla avustetaan miehen etsintäoperaation jatkumista. Se saavutti 15 000 dollarin tavoitteensa vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat