Mainos

Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Venäjän sekaantuminen vaaleihin aiheutti syvän epäluottamuksen

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson kertoo sanoneensa venäläiselle virkaveljelleen Sergei Lavroville, että Moskovan sekaantuminen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin on aiheuttanut syvää epäluottamusta maiden välille.

– Venäjän sekaantuminen vaaleihin on todellakin vakava asia. Keskustelimme siitä eilen tapaamisessamme, Tillerson kertoi toimittajille maanantaina.

– Yritin auttaa häntä ymmärtämään, kuinka vakavasta tapauksesta on kyse, ja kuinka pahoin se on vahingoittanut Yhdysvaltain ja Yhdysvaltain kansalaisten suhteita Venäjän kansalaisiin, Tillerson jatkoi.

Venäjä on kiistänyt useaan otteeseen sekaantuneensa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Tillerson varoitti Lavrovia

Tillerson kertoi myös varoittaneensa Lavrovia siitä, että Washington pohtii, kuinka vastata Venäjän diplomaatteja koskevaan päätökseen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti viime kuussa, että Yhdysvaltojen on vähennettävä lähetystönsä työntekijämäärää 755:llä. Päätös oli vastaus Yhdysvaltain uusiin Venäjä-pakotteisiin.

– Sanoin ulkoministerille, ettemme ole vielä päättäneet, kuinka vastaamme Venäjän pyyntöön yhdysvaltalaisdiplomaattien poistamisesta, Tillerson sanoi lisäten kysyneensä useita tarkentavia kysymyksiä.

– Sanoin, että vastaamme syyskuun 1. päivään mennessä.

Venäjä on ilmoittanut, että suurlähetystön henkilöstöä on vähennettävä 1. syyskuuta mennessä.

Tillerson ja Lavrov tapasivat toisensa turvallisuusfoorumin yhteydessä Filippiinien Manilassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.