USA:n ulkoministeri varoitteli Washingtonissa vieraillutta virkaveljeään: Venäjän ei sovi sekaantua vaaleihin

0:50
Ulkoministeri Lavrov ja ulkoministeri Pompeo tapasivat Washingtonissa.

Venäjän Lavrov toisti, että väitteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen edellisiin presidentinvaaleihin ovat perättömiä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoittaa Venäjää olemaan sekaantumatta Yhdysvalloissa ensi vuonna järjestettäviin presidentinvaaleihin.

Pompeo osoitti varoituksensa Washingtonissa tänään vierailleelle Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville kaksikon yhteisessä tiedotustilaisuudessa tapaamisen jälkeen.

Pompeo ilmoitti, että jos Venäjä tai muu ulkomainen toimija pyrkii sabotoimaan Yhdysvaltojen demokraattisia prosesseja, Yhdysvallat ryhtyy vastatoimiin.

Lavrov puolestaan kielsi jälleen Yhdysvaltojen todisteet Venäjän vaikutuspyrkimyksistä vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– Olemme jälleen painottaneet, että kaikki spekulaatiot väitetystä puuttumisestamme Yhdysvaltojen sisäisiin prosesseihin ovat perusteettomia, Lavrov sanoi.

Hän toisti myös Venäjän tarjouksen allekirjoittaa maiden välinen sopimus, jolla kumpikin sitoutuu olemaan puuttumatta toisen asioihin. Venäjää on suututtanut Yhdysvaltojen antama tuki kansalaisjärjestöille.

Lavrov kutsui Pompeon vastavierailulle Venäjälle, mistä Pompeo kiitteli.

Venäläisministeri myös painotti, että eroavaisuuksista huolimatta maiden yhteistyössä on paljon potentiaalia, ja yhteistyön edistäminen on kummankin maan edun mukaista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja