Mainos

Pompeo varoitti Venäjää sekaantumasta ensi vuoden presidentinvaaleihin – Lavrovin mielestä väitteet ovat "puhdasta fiktiota"

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo maansa suhtautuvan myönteisesti, jos Yhdysvallat ehdottaa virallisesti maiden presidenttien kahdenvälistä tapaamista G20-maiden kokouksen yhteydessä kesäkuussa.

Lavrov kommentoi asiaa keskusteltuaan Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon kanssa.

Lavrov myös sivuutti "puhtaana fiktiona" väitteet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän välisestä vehkeilystä Yhdysvaltojen presidenttivaalien alla.

Pompeo puolestaan varoitti Venäjää sekaantumasta ensi vuoden presidentinvaaleihin Yhdysvalloissa. Hän sanoi, että Venäjän on tehtävä selväksi, että sen oletettu vaalihäirintä on historiaa.

– Jos Venäjä sekaantuu vaaleihin, se vaikeuttaa maitten välistä suhdetta entisestään, Pompeo sanoi hänen ja Lavrovin yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Pompeo: Emme halua sotaa Iranin kanssa

Pompeo kommentoi myös äärimmilleen kiristynyttä tilannetta Yhdysvaltojen ja Iranin välillä.

– Lähtökohtaisesti emme pyri sotaan Irania vastaan, Pompeo sanoi, mutta jatkoi, että Yhdysvallat aikoo jatkaa Iranin painostamista.

Lisäksi Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille Nicolas Madurolle. Hänen mukaansa Venäjä kieltäytyi.

– Nicolas Maduron on aika lähteä. Hän ei ole antanut Venezuelan kansalle mitään muuta kuin kurjuutta, ja me toivomme, että Venäjän tuki Madurolle loppuu. Pompeo sanoi.

Ulkoministerit kiittelivät toisiaan suorista ja hyödyllisistä keskusteluista.

Myöhemmin tänään Pompeo tapaa presidentti Vladimir Putinin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja