Mainos

Yhdysvallat pohtii, kuinka vastata Venäjän diplomaatti-päätökseen

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan Yhdysvallat pitää Venäjän tekemää diplomaatteja koskevaa päätöstä valitettavana ja perusteettomana. Yhdysvallat arvioi tällä hetkellä Venäjän päätöksen vaikutuksia ja sitä, kuinka vastata siihen, edustaja kertoo.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan 755 Yhdysvaltain diplomaatin on lähdettävä Venäjältä. Putin kertoi asiasta Rossija 24 -televisiokanavan haastattelussa.

Venäjän päätös on vastaus Yhdysvaltain uusille pakotteille, jotka USA:n kongressi hyväksyi viime viikolla. Valkoinen talo on ilmoittanut, että myös presidentti Donald Trump aikoo hyväksyä ne.

Venäjä ilmoitti jo perjantaina vaativansa Yhdysvaltoja karsimaan diplomaattiensa määrää Venäjällä 455:een, eli samaan määrään joka venäläisdiplomaatteja on Yhdysvalloissa.

Putinin mukaan Yhdysvaltain suurlähetystössä ja konsulaateissa työskentelee yli tuhat ihmistä. Presidentti sanoi, että 755 ihmisen on lopetettava toimintansa Venäjällä.

Putin sanoi myös, että käännettä parempaan Venäjän ja Yhdysvaltain suhteissa ei ole odotettavissa lähiaikoina.

– Olemme odottaneet tarpeeksi pitkään toivoen, että tilanne ehkä muuttuisi paremmaksi. Mutta näyttää siltä, että vaikka se muuttuisikin, se ei tapahdu kovin pian, Putin sanoi.

Venäjä oli toivonut, että suhteet Yhdysvaltoihin paranisivat Trumpin noustua valtaan. Joulukuussa Putin ei reagoinut presidentti Barack Obaman asettamiin pakotteisiin, vaan sanoi odottavansa Trumpin valtakautta.

Yhdysvaltain kongressilta Trumpille edennyt lakipaketti rajoittaa myös Trumpin mahdollisuuksia lieventää pakotteita Venäjää kohtaan. Kongressi haluaa uusilla pakotteilla rankaista Venäjää väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.