Mainos

Yhdysvaltain taloussopu piristi osakemarkkinoita

Yhdysvaltain taloussopu käänsi aamulla osakekurssit selvään nousuun sekä Aasiassa että Euroopassa. Kongressin edustajainhuoneen hyväksymä ratkaisu hälvensi sijoittajien pelkoa siitä, että Yhdysvallat ajautuisi syvään rahoituskriisiin ja taantumaan, joka synkentäisi myös koko maailmantalouden näkymiä.

Aasiassa esimerkiksi Hongkongin pörssin keskeinen indeksi kohosi lähes kolme prosenttia ja nousi ylimmälle tasolle sitten kevään 2011. Myös Euroopan suuret pörssit avautuivat selvästi plussan puolelle. Suunta oli sama myös Helsingin pörssissä, jossa OMXH-yleisindeksi lähti aamulla yli kahden prosentin nousuun.

USA:n kongressin edustajainhuone hyväksyi äänin 257-167 lakiesityksen, joka nostaa rikkaimpien veroja sekä lykkää budjettileikkauksia kahdella kuukaudella.

Päätöksen arvioidaan olevan voitto presidentti Barack Obamalle, jonka keskeisenä vaalilupauksena oli nostaa kaikkein varakkaimpien verotusta.

Obaman mukaan edustajainhuoneen hyväksymä taloussopu on kuitenkin vain yksi askel talouden vahvistamisessa. Esitys hyväksyttiin jo eilen senaatissa.

Obaman odotetaan vahvistavan lain pikaisesti.

-Alijäämää on supistettava tasapainoisella tavalla. Jokainen joutuu tekemään oman osuutensa, Obama sanoi.

Yhdysvaltain taloussopu heijastui heti myös raakaöljyn hintaan, joka lähti aamulla selvään nousuun.

MTV3 - AFP - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 2.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.